loading
close
SON DAKİKALAR

Yüceer, izin iptal edildi; ama faaliyet devam ediyor

Yüceer, izin iptal edildi; ama faaliyet devam ediyor
Tarih: 03.11.2014 - 21:29
Kategori: Siyaset

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray Güngörmez’de tamamı orman arazisi içerisinde izni iptal edildiği halde faaliyetlerine devam eden patlayıcı madde deposunu Meclis gündemine taşıdı.

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray Güngörmez’de tamamı orman arazisi içerisinde izni iptal edildiği halde faaliyetlerine devam eden patlayıcı madde deposunu Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, “Tekirdağ İl Orman Müdürlüğü’ne tebliğ edilen karar neden hemen uygulamaya konulmamış, bir ay bekletilmiştir?” diye sordu.

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray’da tamamı orman arazisi içerisinde izni iptal edildiği halde faaliyetlerine devam eden patlayıcı madde deposunu Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, TBMM Başkanlığına, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

İZİN İPTAL EDİLDİ AMA…

CHP’li Yüceer, duyarlı sivil toplum örgütlerinin ısrarlı çabalarının sonuç verdiğini belirterek, “Orman Genel Müdürlüğü İzin ve İrtifak Dairesi Başkanlığı, 16/09/2014 tarihinde özel bir şirkete ait tamamı orman arazisi içerisindeki 1.125 metrekarelik patlayıcı madde deposuna ilişkin iznini iptal etmiştir” dedi.

NEDEN FAALİYETİNE DEVAM EDİYOR?

Eylül ayının sonlarında Tekirdağ İl Orman Müdürlüğü'ne tebliğ edilen kararın, yaklaşık bir ay bekletildiğine işaret eden Yüceer, kararı icra edecek olan Saray Orman İşletme Şefliği’ne 1 ay gecikmeyle tebliğ edildiğini bildirdi. Yüceer, söz konusu patlayıcı madde deposunun izni iptal edilmesine rağmen faaliyetine devam ettiğini, Ekim ayının sonlarında kamyonlarca malzemenin depoya taşındığının, ilgili kişiler tarafından tespit edildiğini söyledi. 

Yüceer, izn iptal edildi; ama faaliyet devam ediyor

KUVARSİT TEHDİDİ

Temiz hava kaynağı, doğal yaşam alanı ile Güngörmez Ormanı’nın zaten “kuvarsit ocağı” tehdidi ile karşı karşıya olduğunu anımsatan Yüceer, doğayı tahrip edecek, doğaya zarar verecek her girişimin karşısında olduklarının altını çizdi.

NEDEN TASFİYE EDİLMEDİ?

CHP’li Yüceer, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Deponun fiilen kapatılıp tasfiye işlemlerinin gerçekleştirilmemesinin gerekçesi nedir? Söz konusu firma ne zaman tasfiye edilecektir? 

-26/09/2014 tarihinde Tekirdağ İl Orman Müdürlüğü’ne tebliğ edilen karar neden hemen uygulamaya konulmamış, bir ay bekletilmiştir?

GECİKMENİN GEREKÇESİ NEDİR?

-Tekirdağ İl Orman Müdürlüğü'ne tebliğin ardından yaşanan gecikmenin gerekçesi nedir?

İDARİ İŞLEM BAŞLATILDI MI?

-Gecikmenin sorumlu ya da sorumluları hakkında herhangi bir idari işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonucu ne olmuştur? Başlatılmamış ise gerekçesi nedir?

-Kararın uygulanmaması, geciktirilmesi hangi mevzuata dayanmaktadır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları