loading
close
SON DAKİKALAR

Yüksekdağ: HDP'yi dizayn etmek kimsenin haddi değildir

Yüksekdağ: HDP'yi dizayn etmek kimsenin haddi değildir
Tarih: 11.11.2014 - 15:44
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 'Ahmet Karataş arkadaşımıza yönelik saldırı planlı ve organize bir saldırıdır. Siyasi iktidarın söylemleri ile önü açılmıştır' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ "Ahmet Karataş arkadaşımıza yönelik saldırı planlı ve organize bir saldırıdır. Siyasi iktidarın söylemleri ile önü açılmıştır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Halkımızın sofrasındaki ekmek küçülürken, payına düşen gaz bombası sayısı yükseliyor" dedi. Yüksekdağ'ın konuşmasından satır başları:

Yine açılım demeye başladılar. AKP Hükümetinin 12 yıldır açılımdan anladığı şey "aç-kapat" olmuştur.

Yedi defa çalıştay yaptılar. Alevi sorununu çözeceklerdi. Çıkan sonuç yeniden bir açılım için düğmeye basmak oldu.

Kürt sorununda çözüm sürecini dondurdunuz. Müzakarenin yaşama geçmesi aşamasını süründürme gayreti içerisindesiniz.

Çözüm sürecinde hangi aşamadayız. Hükümet topu kendisinin dışında herkese atıyor. En temel engel sanki partimiz

İktidar işi gücü bırakmış, HDP'ye bakalım ne yapacak, çözüm sürecinin geleceği ona göre şeklillenir deme aymazlığı içerisinde.

HDP hükümet olur, görevlerini yerine getirir. Bu irademiz var, politikasız ve çözümsüz değiliz. Sorumluluğunuzu bize atmayın.

HDP'yi dizayn etmek kimsenin haddi değildir. Biz ne yapacağımızı daima halka sorduk, ancak halkımıza halklarımıza hesap verdik.

Ahmet Karataş arkadaşımıza yönelik saldırı planlı ve organize bir saldırıdır. Siyasi iktidarın söylemleri ile önü açılmıştır.

Son bir ay içerisinde 48 yurttaşımız hayatını kaybetti. Katledilen insanlarımız hakkında herhangi ciddi bir soruşturma başlamadı. Öldürülen insanlarımız etkin bir şekilde soruşturulmadığı müddetçe Türkiye'de karanlık bir dönemin önü açılacaktır.

Alevi halkımız eşit yurttaşlık hakkı istiyor. Bunun için devlet inanç alanını yönetmekten vazgeçmelidir.

Kerbela ile Dersim Katliamını aynı gördüğünü iddia eden bir zihniyet sözü ile hareketi arasında bir sınavın eşiğine gelmiştir. Buyrun sözünüz neyse hareketiniz o olsun, gelin Dersim Katliamını resmi olarak tanıyın.

16 Kasım Seyit Rıza'nın katledilişinin yıldönümü, saygı ve minnetle anıyorum.

2015 bütçesi içerisinde halk yok, alınteri ile geçinenler yok. Halkımızın ekmeğini küçülten bir bütçe durumundadır.

2023 için sihirli bir hayaller dünyası yaratmaya çalışıyorlar ama bütçenin gerçekliğine baktığımızda böyle olmadığnı görüyoruz.

Zengin ile fakir arasındaki uçurum derinleşiyor. Toplumun %1i toplumsal zenginliğin %54üne sahip. Bu uçurumların en büyüğüdür.

Askeriyeye ayrılan payın tarıma, sağlığa ayrılan payın dört-beş katı olduğunu görüyorz. Güvenlikçi siyaset soygunun gerekçesidİr.

Halkımızın sofrasındaki ekmek küçülürken, payına düşen gaz bombası sayısı yükseliyor.

Ülkenin bütçesi, çalışma ve emek alanındaki katliam düzeyine gelen ağır koşulları ortadan kaldıracak bir bütçe olmalıydı.

Halkın itibarı yerlerde sürünüyor, saraylarla özel uçaklarla mı halkın itibarını yükselteceksiniz.

Yüksekdağ: HDP'yi dizayn etmek kimsenin haddi değildir

Biz halkımızın onurunu yükselten bir siyasete yöneleceğiz. Bu soygun düzeninin böyle ilerlemesine asla izin vermeyezeğiz

Bir Lale Devri rüyası içerisindeler. Saraylar, uçaklar, şaşa, gösteriş, şov... Bir kez daha ecdadını hatırlatmak istiyorum. Lale Devri AKP'nin ecdadı bakımından çok hayırlı bitmemiştir. Bunu hatırlasınlar ve Lale Devri'nde düşülen hataya düşmesinler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları