loading
close
SON DAKİKALAR

Yüksekova'da 21 yıl sonra yayla yasağı kalktı

Yüksekova'da 21 yıl sonra yayla yasağı kalktı
Tarih: 12.08.2013 - 20:31
Kategori: Yerel

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 21 yıllık yasağın kalkmasıyla Meydanbelek Yaylası'na akın eden vatandaşlar, yasağın kalkmasını kuzu kırpma şenliğinde halay çekerek kutladı...

Yüksekova 'nın Büyükçiftlik beldesine bağlı Meydanbelek Yaylası, terör eylemleri nedeniyle 1992 yılında yasaklı bölgeler arasına alınmış, bu yıl alınan kararla yasak kaldırılmıştı.

Yasağın kaldırılması üzerine yaylada düzenlenen şenliğe katılmak üzere özel araçlarıyla yola düşen vatandaşlar, yolun düşük araçlar için sıkıntılı olması nedeniyle mahsur kaldı. Araçlarını yol kenarında bırakan bazı vatandaşlar, yaylaya traktör ve atlarla çıkan köylülerle birlikte yolculuğa devam edebildi.

Yaylaya geldikten sonra çadırlarını kuran, piknik yapan ve kuzuları kırpan vatandaşlar, daha sonra Kürtçe şarkılar eşliginde halay çekerek yasağın sona ermesini kutladı.

Şenlikte konuşan BDP Büyükçiftlik Belde Başkanı Zübeyir Ceylan, çözüm süreciyle beraber yasaklı yaylalara çıkabildiklerini ve kuzu kırpma şenliğiyle güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Ceylan, "Çözüm sürecinin yarattığı özgür ortamda piknik yaparak, doğanın eşsiz güzelliğini yaşıyoruz. Burada beldemizin ve çevre köylerin kaynaşması ve yasaksız günlerin yarattığı özgür ortamda bir şenlik düzenledik. 21 yıldan beri uzaktan hasretle baktığımız bu dağların ardındaki muhteşem doğayı doyasıya yaşamak için buradayız. 2-3 gün burada kalarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları