loading
close
SON DAKİKALAR

Yüksel Aytuğ büyük tepki gördü

Yüksel Aytuğ büyük tepki gördü
Tarih: 09.08.2012 - 10:14
Kategori: Medya

Televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ olimpiyatlardaki kadın yarışçıların vücud analizlerini yapınca sosyal medyada yerden yere vuruldu...

Dün sosyal medyanın olimpiyat gündemine Sabah gazetesinin Günaydın eki yazarı Yüksel Aytuğ’un ‘Kadınlık olimpiyatlarda ölüyor’ başlıklı yazısı vardı. Yazısına “Kadın derneklerinin yerinde olsam, olimpiyat oyunlarını şiddetle protesto ederdim” diye başlayan Aytuğ, sporcu kadınların vücutlarını beğenmediğinden bahsediyordu.

Kadın yüzücüler için “Kocaman omuzlar, küçücük kalçalar ve tahta gibi dümdüz göğüsler... Eğer mayolarının farklı biçimi olmasa, hepsini erkek sanacaktım” gibi ifadeler kullanan Aytuğ bir de ‘öneri’ yapıyordu: “Size ütopik gelebilir ama bir önerim var. Kadın sporcuların kronometre sonuçlarıyla yetinilmesin. Sıralama yapılırken sporcuların fiziksel görünümlerinin ‘kadına benzerliği oranında’ artı ve eksi puanlar eklensin!..” Olimpiyatları ‘güzellik yarışması’ gözüyle izlediği anlaşılan, kadın örgütlerinin amacının ‘güzelliği muhafaza etmek’ olduğunu var sayan ve görünen o ki sporu kadınlarla ‘bağdaştıramayan’ Aytuğ’a Twitter ’da tepki yağdı. Mesajlar Aytuğ’u Trending Topic sıralamasına soktu.

Burak Aksak @burakaksak

einstein’ın enerji formülü; e=mc² yüksel aytuğ’un kadın formülü; 90-60-90. ha benim aslanıma, ha benim koçuma. yürü kim tutar seni be.

Sirin Bayülgen @sirinbayulgen

Tehlikenin farkinda misiniz? Meme, popo gormek amacli olimpiyatlari seyreden Yuksel Aytug plajlara, havuzlara aliniyor beyler!

ömür özdemir @ceriLevis

“kadın yüzücü ama memeleri tahta” diyen y.aytuğ’a “sen de köşe yazarı olmuşun ama beyin komple laminant parke” desek olmaz di mi, ayıp olur.

nihatsirdar @nihatsirdar

Hiç analize, teste, denetime gerek yok. Yüksel Aytuğ’un içtiği damacana sudan içmeyeceksin...

Yüksel Aytuğ özür diledi, tıklayınız...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları