loading
close
SON DAKİKALAR

Yunanistan yalanlama: Miçotakis ve Erdoğan arasında planlanan bir görüşme yok

Yunanistan yalanlama: Miçotakis ve Erdoğan arasında planlanan bir görüşme yok
Tarih: 20.09.2021 - 13:33
Kategori: Dünya

Yunanistan Devlet Bakanı Giorgos Gerapetridis, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında planlanan bir görüşme olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in kendisinden görüşme talep ettiği' sözlerine Atina'dan yalanlama geldi. Yunanistan Devlet Bakanı Yorgos Gerapetridis, 'Yunan liderin Erdoğan'dan görüşme talebinde bulunmadığını' ve 'iki liderin programlarının birbiriyle uyuşmadığını' söyledi.

'PROGRAMLAR UYUŞMUYOR'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için New York'a giden Erdoğan burada Miçotakis ile 'görüşmelerinin olduğunu' söylemişti. Ancak Yunanistan Devlet Bakanı, Skai TV'ye yaptığı açıklama ile Yunan liderin ajandasında Erdoğan ile görüşmenin olmadığını açıkladı. Miçotakis'in herhangi bir görüşme talep etmediğini söyleyen Gerapetridis, 'Erdoğan ve Miçotakis'in programlarının birbiriyle uyuşmadığını' kaydetti. 

Erdoğan ise dün ABD'ye seyahat etmeden önce yaptığı basın toplantısında görüşme takvimine dair "Tabii Miçotakis'in görüşme talebini de yine aynı şekilde biz Amerika'da gerçekleştireceğiz. Kendisiyle de orada görüşmemiz var" ifadelerini kullanmıştı. 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları