loading
close
SON DAKİKALAR

Yunanistan'daki tren faciası çok sayıda ölü ve yaralı var

Yunanistan'daki tren faciası çok sayıda ölü ve yaralı var
Tarih: 01.03.2023 - 07:43
Kategori: Dünya

Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

Reuters'dan alınan haberde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis olayı tarif edilemez bir trajedi olarak nitelendirirken, Salı gecesi yolcu ve yük trenlerinin ölümcül çarpışmasının önlenip önlenemeyeceği sorusuna cevap aranıyor.

İki trenin Yunanistan'ın merkezinde çarpışarak en az 36 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olmasından yaklaşık 24 saat sonra, hayatta kalanlar ve kurbanların yakınları, Yunanistan'ın yaşayan hafızalardaki en ölümcül tren kazasından kimin sorumlu olduğu konusunu sorguluyor. 

Yunanistan'da meydana gelen tren kazası sonrası Atina Sintagma meydanında protesto gösterisi düzenlendi.

Yapılan güncellemede kazada Yunanistan'da 36 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasından sonra Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis'in istifa ettiği açıklandı.

Yunanistan’da 36 kişinin öldüğü tren kazasının ardından istifa eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Kostas Karamanlis: "Haksız yere hayatını kaybeden insanların anısına asgari bir saygı göstergesi olarak bunu yapmayı görev sayıyorum"

Yunanistan'da üç günlük ulusal yas ilan edildi. Ulaştırma Bakanı istifa etti.

Yunanistan'daki yolcu ve yük trenlerinin çarpışması sonucu 29 kişi hayatını kaybetti. Çarpışma sırasında çıkan yangın nedeniyle çok sayıda yaralılar bulunuyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları