loading
close
SON DAKİKALAR

Yunanistan'ı krizden sonra şiddet vurdu

Yunanistan'ı krizden sonra şiddet vurdu
Tarih: 11.02.2012 - 18:57
Kategori: Dünya

Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'da, Noel bayramı öncesinde silahlı soygun vakalarıyla birlikte şiddet olaylarında da büyük artış kaydedildi

Yunan basın yayın organları, ülkenin birçok yerinde meydana gelen soygun ve hırsızlık vakalarının daha önce görülmemiş boyutlara ulaştığını belirttiği haberlerinde, başkent Atina’da vatandaşların güpegündüz soyulduğunu, silahlı soyguncuların evlere baskın yaptığını duyurdu.

Haberlerde, Atina’da son 48 saat içerisinde Payania, Krioneri, Psihiko ve Agio Panteleimona semtlerinde beş eve baskın yapan silahlı soyguncuların para ve eşya çaldıkları belirtilirken, Ambelokipus’da ise, bir kişinin silah zoruyla yolda yürüyen bir kişinin önünü kesip üzerinde bulunan paraları alarak kaçtığı, Tavros’da da bir benzincinin gece saatlerinde silahlı kişiler tarafından soyulduğu bildirildi.

Kent merkezindeki Eksarhia semtinde de elektronik eşya satan büyük bir mağazayı akşam saatlerinde basan yüzleri maskeli 15 kişinin, çok sayıda dizüstü bilgisayarı ve kasadaki parayı alarak kaçtıkları belirtilen haberlerde, Marusi’de güpegündüz soyguncular tarafından uğradığı saldırıda yaralanan bir kadının hastaneye kaldırıldığı, Girit Adası’nın Kandiye (Heraklion) kentinde de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından evinde bıçaklı saldırıya uğrayan 85 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaminis: "Suçu önleyemiyoruz"

Bu arada, Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis, Atina’da son zamanda artan suçun önlenemediğini söyledi. Attiki bölgesinde yayın yapan özel bir radyo istasyonuna yaptığı açıklamada, örgütlü suç ve kontrolsüz göç nedeniyle Atina’nın bütün semtlerinde büyük kriz yaşandığını belirten Kaminis, şunları belirtti: "Son zamanda kent merkezindeki gösterilerde yaşanan şiddet olaylarından etkilenen halk hala kendine gelemedi. İnsanlar merkeze inmiyor. Çarşı donmuş durumda. Az sayıdaki bazı kişiler yüzünden birçok dükkan kapanıyor, vatandaşlar işsiz kalıyor. Ayrıca, başkentte evsizlerin sosyal yapısı da değişti. Bu sorun artık sadece belirli kesimi değil, nüfusun birçok kesimiyle ilgili." Kaminis, kent merkezinin suçtan arındırılarak yeniden canlanması için bir plan hazırlayarak Başbakan Lukas Papadimos’a sunduğunu belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları