loading
close
SON DAKİKALAR

''Yurtta barış, dünyada barış ilkesini çiğnemenin acı sonuçları''

''Yurtta barış, dünyada barış ilkesini çiğnemenin acı sonuçları''
Tarih: 04.07.2014 - 16:27
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu: ''Yurtta barış, dünyada barış ilkesini çiğnemenin acı sonuçları…''

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu dün Irak’ta serbest bırakılan rehine TIR sürücüsü vatandaşlarımız hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Loğoğlu açıklamasında şöyle dedi:

“Irak’ta 23 günlük bir tutsaklık döneminden sonra TIR sürücüsü 32 vatandaşımızın özgürlüklerine ve ailelerine kavuşmuş olmalarından büyük mutluluk duymaktayız. Kendilerini sevgiyle kucaklıyor, bu zor ve sıkıntılı dönemi kazasız-belasız atlatmakta gösterdikleri dirayet için takdirlerimizi ayrıca ifade etmek istiyoruz. Hoş geldiniz ve geçmiş olsun diyoruz. Bu sonuca varılmasında emeği geçen bütün taraflara teşekkür ediyoruz.

Halen rehin olan Musul Başkonsolosluğumuz görevlileri ve işçilerimizin de bir an önce salimen özgürlüklerine kavuşmalarını talep ve temenni ediyoruz.

Bu vesileyle önemli bir noktaya dikkat çekmek isteriz. Türk vatandaşları niçin Irak’ta, Suriye’de rehin alınmaktadır? Neden Lübnan’da pilotlarımız kaçırılmaktadır? Niçin Somali’de vatandaşlarımız saldırıya uğramakta ve öldürülmektedirler? Vatandaşlarımız Mavi Marmara olayında niçin bilerek ölüme gönderilmişlerdir? Neden Almanya ve Fransa’da vatandaşlarımız cinayetlere kurban gitmektedirler? Libya’da, Mısır’da vatandaşlarımız neden güvenlik sorunlarıyla karşılaşmaktadırlar? Yakın coğrafyalarımız neden vatandaşlarımız için güvensiz, tehlikeli bölgelere dönüşmüştür?

Sorguluyoruz. İzlediği politikalar nedeniyle bir zamanlar ABD vatandaşları dünyanın çeşitli yerlerinde saldırıya uğrarlar, rehin alınırlar ve canlarından olurlardı. Bugün sanki Türkiye aynı noktaya gelmiştir. Bölgemiz ve dünya artık vatandaşlarımızın güven ve huzur içinde yaşayacakları, çalışacakları, gidip gelecekleri, seyahat edecekleri yerler olmaktan çıkmıştır. Neden? Yanıt: AKP’nin saldırgan, basiretsiz ve hatalı dış politikasıdır. Erdoğan ve Davutoğlu’nun devletimizin yıllara dayanan kurumsal birikimini ve yetişmiş personelini bir kenara iterek yürüttükleri müdahaleci, tarafgir ve öngörüsüz politikalar vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini hemen her yerde tehlikeye sokmuş bulunmaktadır. Örneğin, IŞİD/İslam Devleti sırf Suriye rejimine karşı savaşıyor diye AKP’nin göz yumması ve beslemesiyle güçlenmiş olan bir terör örgütüdür. Bu itibarla, özgürlüklerine kavuşan vatandaşlarımız için sevinirken, onların niçin rehin alındığını da işte bu genel çerçevede aynı lahzada sorgulamamız gerekiyor.

Yurtta barış, dünyada barış ilkesini çiğnemeyi alışkanlık haline getiren AKP, kendi icraatlarıyla yarattığı sorunları çözmenin gerçek bir başarı ve marifet olmadığını, asıl olması gerekenin vatandaşlarımıza her yerde onurlu, güvenli ve huzurlu yaşam ve çalışma koşulları sağlayacak politikalar izlemek olduğunu artık anlamalı ve ona göre hareket etmelidir.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları