loading
close
SON DAKİKALAR

''Yürütmenin başındaki zattan, belediye başkanlarına diktatörlük dersi''

''Yürütmenin başındaki zattan, belediye başkanlarına diktatörlük dersi''
Tarih: 11.06.2014 - 17:51
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme toplantısında söyledikleri üzerine bir açıklama yaptı...

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme toplantısında söyledikleri üzerine bir açıklama yaptı. Ağbaba’nın açıklaması şöyle:

“Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı hayalleri kuran Erdoğan, nasıl bir kafaya nasıl bir vizyona sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Kendinden olmayandan öldüresiye nefret eden Erdoğan, bugün belediye başkanlarına cadı avı başlatmalarını emretti. Yerelde demokrasiyi temsil eden belediyelerin başkanlarına sizlere oy vermeyenlerin belediye başkanı olmayın diyor adeta. Böyle bir belediyecilik anlayışı asla kabul edilemez. Erdoğan diyor ki “bunlara verilmiş ne kadar yer bina varsa bunların hepsinin tek tek geri alınmasını istiyorum”. Bununla nasıl ayrımcı bir kafaya sahip olduğunu bir kez daha gösteriyor. “Ne istedilerse verdik” diyen yürütmenin başındaki şahıs, AKP’li belediye başkanlarını kendi nefret suçuna ortak olmaya davet ediyor; onlara cadı avı başlatma talimatı veriyor. Böyle bir kafaya sahip bir zat, nasıl Cumhurbaşkanı olabilir? Tarafsız ve herkese eşit mesafede olması gerektiği halde bu şekilde konuşan kişi Cumhurbaşkanlığı makamına nasıl oturur; nasıl olur da tüm Türkiye’yi temsil edebilir. Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra AKP’nin kazandığı illerde, AKP’ye oy vermeyen yurttaşlarımızın vay haline diyorum. Erdoğan bu kafayla, belediyeleri adeta faşizan uygulamalar yapmaya davet etmektedir. Bu dışlayıcı ve nefret dolu dilin sahibi, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak son kişidir.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları