loading
close
SON DAKİKALAR

Zaharova: Rusya, Batı'dan benzeri görülmemiş bir bilgi terörüyle karşı karşıya

Zaharova: Rusya, Batı'dan benzeri görülmemiş bir bilgi terörüyle karşı karşıya
Tarih: 03.03.2022 - 22:37
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Moskova'nın Batı'dan benzeri görülmemiş bir bilgi terörüyle karşı karşıya olduğunu ve bu saldırının dünya kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyi amaçladığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bugünkü basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunarak Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı değerlendirdi.
 
Zaharova, "Benzeri görülmemiş bir bilgi saldırısı, bilgi terörü ile karşı karşıya kalıyoruz, bu saldırı sadece medya alanı ile ilgili değil, aynı zamanda siber alan ile de ilgili, Batı'dan geliyor ve elbette Ukraynalı kaynaklar ve imkanlar aracılığı ile uygulanıyor. Bu saldırı, dünya toplumunu yanlış bilgilendirmeyi, Rusya'nın eylemlerini itibarsızlaştırmayı amaçlıyor" diye konuştu.
 
‘ABD ve NATO, Rusya'ya güvenlik garantileri vermeyi reddetti’
 
Zaharova, “Ülkemize sadece garanti verilmemekle kalmadılar, ülkemize güvenlik garantileri vermeyi de reddettiler. Elimizde, NATO bloğunun ve ona liderlik eden ABD'nin sadece bizim için kilit öneme sahip olan değil, aynı zamanda önemli, gerekli, hayati, varoluşsal olan konular hakkında herhangi bir konuşma yapmama niyetleri hakkında hiçbir şüpheye yer bırakmayan yazılı cevaplar var. Tüm bu konular ile ilgili ret cevabı aldık” ifadelerini kullandı.

‘Rusya, diğer ülke vatandaşlarının Ukrayna'dan güvenli bir şekilde ayrılmalarına yardım etmek için her şeyi yapıyor’
 
Moskova’ya Ukrayna'daki diğer ülkelerin büyükelçiliklerinden, kendi vatandaşlarının, diplomatlarının ve uluslararası kuruluşların çalışanlarının ülkeden ayrılmasını sağlamaya yönelik yardım talepleri içeren başvurular ulaştığına dikkat çeken Zaharova, “Onlara gerekli yardımı sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, her zaman iletişim halindeyiz” vurgusunu yaptı.
 
‘Ukraynalı askerler ve neo-Naziler sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor’
 
“Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve neo-Naziler, daha önce de söylediğim gibi sivil nüfusu canlı kalkan olarak kullanıyor ve yerleşim bölgelerine silah konuşlandırıyor. Bu bir gerçek. CNN'e, BBC'ye ve diğerlerine sesleniyorum, bunları istediğiniz kadar göstermeyebilirsiniz, fakat sonuçta yine de insanlar bunu öğrenecek ve insanlar sahte haberleri gerçeklerden ayırt edebilecek” diyen Zaharova, şöyle devam etti:
“Sadece sivil nüfusu tahliye etmemekle kalmıyorlar, aynı zamanda mümkün olduğu kadar çok sivilin sözüm ona ‘sıcak noktalarda’ kalması için tüm önlemleri alıyorlar. Sokağa çıkma yasağı getiriyorlar, kent çıkışlarında mayın döşüyorlar, bu tür taktikler sıradan insanları rehin almaya alışık olan teröristler tarafından her zaman kullanılıyor.”

 

Kaynak : sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları