loading
close
SON DAKİKALAR

''Zammı bile kalleşlikle yaptılar''

''Zammı bile kalleşlikle yaptılar''
Tarih: 03.10.2012 - 11:02
Kategori: Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin pazar günü 'milletin önüne bir film koyduğunu', aynı gün zamlarla milletin cebine el attığını söyledi...

Kılıçdaroğlu, "Zammı bile kalleşlikle yaptılar. Adam gibi mertçe çık ve 'Ben zam yapıyorum' de. 'Niye zam yaptınız?' diye üzerine gitsek, 'Hangi şerefsiz zam yapmış' diye inkar ederler. Bu zalimlere rıza göstermek, zulme ortak olmak anlamına gelir. Ben bu zulüm kalesini yıkacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu,

Geçen hafta sonunda, Türkiye'nin çerçevesinin egemen güçlerle belirlendiğini, taşeronluk misyonunun fotoğraflarını milletin seyrettiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Millet, bu fotoğrafta çağdaş uygarlık, batı vizyonu ve demokrasiden eser olmadığını gördü. 

Bu fikir, Türkler'i Anadolu'dan çıkarmak isteyen emperyalistlerin amacının fiilen gerçekleşmesidir. Ortadoğu'nun gurur duyduğu Türkiye Cumhuriyeti'nden, Barzani'yle gurur duyan Türkiye Cumhuriyeti'ne dönüşmüş bir ilkelliğe, bir zillete izin mi vereceğimizi sanıyorsunuz?" dedi.

"Şovun en ironi bölümü de helallik..."

AKP kongresini "şov" olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şovun en ironi bölümü de helallik... Bu kadar kul hakkı, haram yiyen bir zatın milletten helallik istemesi herhalde bir ironi olsa gerek. Recep Tayyip Erdoğan şunu bilsin ki kursaklarına elini attığın bütün yetimlerin, alın terini gasbettiğin bütün öğrencilerin, İsrail askerleri tarafından şehit edilen 9 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, Uludere'de bombalattığı 34 masum yurttaşın, Akdeniz'de şehit düşen iki pilotumuzun iki eli senin yakanda olacak. 

Parti çıkarı uğruna, seçim döneminde eylemsizlik kararı aldırmak suretiyle Oslo görüşmelerini yapacaksın, görüşmelerden sonra Türkiye terör batağına batacak, her gün şehitlerimiz gelecek... O şehitlerin de iki eli senin yakanda olacak. Bunların hesabını soracağız.

Demokrasilerde güçler ayrılığı vardır. Demokrasilerde Firavun, Nemrut, Hitler olmaz. Bu nedenle büyük güç kavramını yaratıp demokrasiyi çöp sepetine atmak bizim kitabımızda yoktur. Demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız. Barışa odaklanan bir siyasi partiyiz biz. Bizim yönümüz, yolumuz belli. 

Ama birileri anlamıyor ve hala bizi suçluyor: 'Terör var, sorumlu CHP.' Böyle bir ilkellik olabilir mi? 2002'de iktidarı devraldığında bir tek şehidimiz bile yoktu. Oslo'da görüşmeyi ben mi yaptım sen mi yaptın? 'Seçime kadar eylemsizlik kararı alın, seçimden sonra bildiğinizi okuyun' diyen sen değil misin? Bunun adı milleti satmaktır.

Bizim yolumuz yöntemimiz açıktır. Sayın Başbakan'a yol haritasını da yazılı olarak verdim, onu bile anlamamış. Elindeki metni anlamayan birisi elbette ki Türkiye'nin gerçeklerini anlayamaz."

İzlenen dış politikayı eleştiren Kılıçdaroğlu, iktidarın, Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklediğini ileri sürdü. Kılıçdaoğlu, Amerika, Almanya, Suriye, Mısır, İran ve İsrail'in, Hükümet'in Suriye konusunda yanlış yaptığını bildiğini savunarak, "Bir tek bilmeyen sensin. Suriye batağındasın. O batakta debelendikçe, battıkça batıyorsun. Ama kaybeden Türkiye oluyor. Türkiye'yi ayağı kaldıracak olan CHP'dir" dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları