loading
close
SON DAKİKALAR

Zeydan Karalar 600 kişilik saha ekibiyle bir araya geldi

Zeydan Karalar 600 kişilik saha ekibiyle bir araya geldi
Tarih: 28.01.2014 - 13:56
Kategori: Yerel

''AKP Neden Kazanır? CHP Neden Kaybeder?'' kitabının yazarı Ateş İlyas Başsoy, CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ın 600 kişilik saha ekibi ile bir araya geldi...

Seyhan Otel’de düzenlen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile birlikte, Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ve İl Başkanı Orhan Sümer katıldı.

SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Seçimi kazanmak için el birliği ile çalışmak gerektiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP’nin belli bir kesimi değil, ülkenin tamamı kucaklayacağını söyledi. Akkaya, “Seçimleri almak için sadece Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ın, Çukurova Belediye Başkan Adayı Soner Çetin’in veya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldıray Arıkan’ın çalışması yetmez. Hep beraber sokağa ineceğiz, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Herkese Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlatacağız. Biz sadece belli bir kesimin partisi değiliz. Biz ülkenin yüzde 25’i veya yüzde 50’sin değil biz ülkenin yüzde 100’ünü kucaklamaya geliyoruz.” şeklinde konuştu.

31 MART SABAHI HEP BİRLİKTE…

Aday adaylığı sürecinin çok çekişmeli geçtiğine vurgu yapan CHP İl Başkanı Orhan Sümer, aday adaylığı dönemin geride kaldığın bundan sonra hep birlikte çalışma döneminin başladığını söyledi. Sümer, ”Gerek ilçelerde gerekse Büyükşehir’de önemli bir aday adaylığı süreci yaşandı. Şu anda tüm adaylarımız belli. Bundan sonra hep beraber çalışacağız. 15 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ni almak için çalışacağız. Bu anlamda kadınlarımız önemli görevler üstleniyor. İşte bu noktada düzenlenen bu toplantıyı organize eden Sayın Zeydan Karalar’a teşekkür ederim. 31 Mart sabahı hep birlikte Seyhan Belediyesi’ne Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyerek gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

KARALAR: OYUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, seçim sürecinde yapılacak çalışmaları anlattı. Soruları da yanıtlayan Karalar, 21 bin 656 seçmenin listelerde olmadığını bunu için gerekli çalışmalarını yaptıklarını ancak herkesi sandığa götürmeleri gerektiğinin altını çizdi. Karalar, “Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçimi normal bir seçim gibi değerlendirmeyin. Unutmayın ki her şey yerelde başlar. Bizler bu seçimde çok çalışıp, çok oy almamız lazım. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmamalıyız. Bu anlamda sizle e çok iş düşüyor. Bizler sürekli sahada olmaya çalışıyoruz. Gecemiz gündüzümüz hep sokaklarda. Sizlerden isteğimiz de kendinize ayırdığınız zamandan fedakarlık edip komşularınıza gidin. Bir çaylarını içip onlara CHP’yi anlatın, anlatın ki insanlar artık iktidarın değişmesi gerektiğini görebilsin. Bakın listelerden 21 bin 656 kişi silinmişti. Biz bunların üstüne gittik, gerekli çalışmaları yaptık. Şimdi ise bu kişileri sandığa götürmemiz lazım. Vatandaşlık görevi olan oy kullanma işlemini herkese yaptırabilmemiz gerekli. Ondan sonra da ise sandığa sahip çıkacağız. El birliğiyle verdiğimiz oylara sahip çıkacağız.” dedi.

CHP’NİN YÜZDE 25. AKP’NİN YÜZDE 10 ÇEKİRDEK OYU VAR

Daha sonra konuşan Ateş İlyas Başsoy, partilerin oy oranlarını ve kemikleşmiş oyları ile bilgi verdi. AKP’nin yüzde 10 çekirdek oyu olduğunu belirten Başsoy, buna karşılık CHP’nin yüzde 25 çekirdek oyu oyduğunu söyledi. Başsoy, “Baktığınız zaman AKP’nin çekirdek oyu yani kemik oyu diye tabir edilen oyu yüzde 10’dur. Buna karşılık CHP’nin kemik oyu yüzde 25’tir… aslında bu dünyanın hiçbir tarafında görülemeyecek bir olay. Baktığınız zaman hiçbir siyasi partinin yüzde 25 kemik oyu yoktur. Buna karşılık AKP’nin yüzde 15 Demokrat Parti ve Cemaat oyu var. Birde hiç siyasetle ilgisi olmayan ama AKP’ye oy veren yüz 25’lik bir kesim var.” dedi.

SEÇİM NASIL KAZANILIR?

Ateş İlyas Başsoy, 2011 yılında çıkan "AKP Neden Kazanır? CHP Neden Kaybeder?” isimli kitabından örnekler vererek seçimin nasıl kazanılabileceğini anlattı. Başsoy Seçimi kazanabilmek için saha çalışmasının önemine de vurgu yaptı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları