loading
close
SON DAKİKALAR

Zeydan Karalar: 'Atatürk'e minnettarlığımız katlanarak artıyor'

Zeydan Karalar: 'Atatürk'e minnettarlığımız katlanarak artıyor'
Tarih: 18.05.2020 - 12:21
Kategori: Yerel

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Zeydan Karalar, mesajında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, yok edilmek istenen ve düşman işgaline uğrayan bir imparatorluğun küllerinden yeni bir vatan, çağdaş bir Cumhuriyet ve bağımsız bir ülke yaratmak için harekete geçmiş, aslında bu mücadeleyi verme kararını Adana’da almıştır.

Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı’nın ardından “Bende bu vekayiin  ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur” diyerek, Adanalıları sonsuza kadar gururlandıracak bir gerçeğe vurgu yapmıştır.

Adana’da, Adanalılardan aldığı güçle Kurtuluş Mücadelesi verme kararı alan Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Kurtuluş Savaşı’nın ve Milli Mücadele’nin meşalesini yakmıştır.

Ağır yenilgilerin ardından, memleketin dört bir yanı işgale uğramışken,  milletinden aldığı güçle ve “Ya İstiklal Ya Ölüm” inanmışlığıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk, tarihe altın harflerle yazılacak bir kurtuluş destanının başlangıcını böylece yapmış oldu.

Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz minnettarlık, yaptıklarının üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin katlanarak artıyor.

19 Mayıs 1919’da, savaşlardan bitkin düşmüşhalkını,  düşman işgaline karşı ayağa kaldıran, eşsiz askeri ve siyasi başarıların ardından Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı gençlere bayram olarak armağan etmiştir.

Türk Gençliğine olan inancını her fırsatta dile getiren ve Cumhuriyeti onlara emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, O’nun öğretilerinden ve gösterdiği yoldan ilerlendiği sürece sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum.”

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları