loading
close
SON DAKİKALAR

Zeydan Karalar ÇÖZDER üyeleriyle bir araya geldi

Zeydan Karalar ÇÖZDER üyeleriyle bir araya geldi
Tarih: 30.01.2014 - 13:42
Kategori: Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, kısa adı ÇÖZDER olan Çukurova Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti...

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, kısa adı ÇÖZDER olan Çukurova Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti. Burada yoğun ilgi ile karşılanan Karalar konuşmasında “Engellilerin her türlü sorunu bizim sorunumuzdur” dedi.

ENGELLİLER İLE İLGİLİ ÖNEMLİ PROJELER
Engeliler ile ilgili birçok projesi olduğunu belirten CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, öyle projelerimiz var ki bunları yaparken belediyenin kasasından tek kuruş çıkmayacak” dedi. Karalar yaptığı açıklamada, “Belediyeler insanların yaşamını doğumdan ölüme kadar kolaylaştırmakla mükellef müesseselerdir. Bu hizmetleri sunarken de ayrım yapmamalıdır. Belediye başkanı olacak kişi dürüst ve üretken olmalıdır. Bizim insanların yaşamını kolaylaştıracak birçok projemiz var. Bunula birlikte öyle projelerimiz var ki; bunları yaparken belediyenin kasasından tek kuruş çıkmayacak. Tabi halkın arasına girmezseniz bunları göremez, üretemezsiniz. Belediye başkanları biraz dışarı çıkın, halkın arasına girin, sorunlarını sorun çözüme kavuşturun. Orada oturarak halkın arasına girmeyerek sorunları bilemez, bilmediğiniz sorunları çözemezsiniz.”

GÜÇLÜ BELEDİYELER, GÜÇLÜ BAŞKAN
Büyükşehir Belediyesini alarak, Seyhan’a Belediye Başkanı olur olmaz 7’den 77’ye ayrım yapmadan toplumun her kesiminin sorunu çözmek için çalışacağını söyleyen Karalar, “Bizim öncelikli amacımız Seyhan Belediyesi ile birlikte Büyükşehir’i de kazanmak. Birçok sorununuz var, bunların büyük bölümü Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken işler. Ben kuvvetli bir belediye başkanı olacağım. Büyükşehir Belediyesi’ni de CHP’li yapacağız ve halkın belediyeciliği ile sorunlarını çözeceğiz.”

ENGELİ SPORUNA DESTEK SÖZÜ
Adana’nın birçok alanda gerilediğini belirten CHP Seyhan Adayı Zeydan Karalar, “Sporda dahi üst liglerde olamıyoruz” diyerek göreve gelir gelmez özellikle engelli sporuna destek vereceğini söyledi. Karalar, “ Bakın Adana birçok konuda geriliyor, ekonomiden, yaşanabilirlik sıralamasına kadar birçok alanda geriliyoruz. Süper lig de bir takımımız dahi yok. Biz göreve gelir gelemez yapacağımız işlerden biri de spora ve sporcuya destek vermek olacak. Özellikle engelli sporculara desteklerimiz olacak. Bu vatandaşlarımız maçlara, antrenmanlara giderken bir araç dahi bulamıyor. Sizlere araç tahsisi yapacağız. Bu anlamda elimizden gelen ne varsa yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

ENGELLİ AİLELERİNE DESTEK
Engelli ailelerinin büyük sıkıntılar yaşadığın bildiğini söyleyen Karalar, “Özellikle engelli ailelerinin bazı sorunları var. Baktığınız zaman normal sıradan insanlar için hiç sorun olmayacak şeyler bu insanlar için gerçekten önemli sıkıntı. Özellikle evinde engelli çocuğu olan aileler çocuklarını bırakıp evden çıkamıyor. Buna karşılık dışarı çıkıp, alması gereken ihtiyaçlar var. Neler bunlar; mama, alt bezi, sonda bunları çocuklarına alması gerekiyor. Biz Seyhan Belediyesi olarak, bu ihtiyaçları engelli bireylerin evlerine ücretsiz olarak getireceğiz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ENGELLİLER UNUTULMADI
Seyhan’da önemli bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatacaklarını belirten Zeydan Karalar, burada yapılan evlerin alt katlarını engelli bireylerin barınma sorunu ortadan kaldırmak için kullanacaklarını söyledi. Karalar, ”Bir kentsel dönüşüm projemiz var. Bu projede engelli bireylerimizi de unutmadık. Burada yapılacak binaların alt katlarını sizlere tahsis ederek barınma sorununu gidermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

BEĞENMİYORSAK DEĞİŞTİRECEĞİZ!
CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Her insanın değişik zamanlarda değişik partilere oy verdiğini ancak hizmet yapmayan anlayışların değişmesi gerektiğini söyledi. Karalar yaptığı açıklamada, “Hepimiz değişik zamanlarda değişik partilere oy verdik. Bu son derece doğaldır. Herkesin siyasal tercihlerine saygı duyacağız. Eğer ki bizim yetki verdiğimiz insanlar bu yetkiyi iyi kullanamamışsa siyasal tercihimizi değiştirmeliyiz. Daha çok iş yapacak daha farklı isimleri göreve getirmemiz gerekli. Çok arzu ederdim ki ‘sayın mevcut başkan engellilerle ilgili şu şu projeleri yaptı, şunları da ben yapacağım’ demeyi çok isterdim. Onların bıraktıkları eksikleri tamamlamak isteyen bir insan olarak karşınıza çıkmayı çok isterdim ancak görünen bir şey yok. “

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları