loading
close
SON DAKİKALAR

Zeydan Karalar: ''İşçi mağdur, ayakkabı kutuları ortada''

Zeydan Karalar: ''İşçi mağdur, ayakkabı kutuları ortada''
Tarih: 03.02.2014 - 14:45
Kategori: Sendika

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Adana Bölge Başkanlığı’nı ziyaret etti...

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Adana Bölge Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ülkenin iyi durumda olmadığını belirten Karalar, AKP siyasetinin sonun geldiğini söyledi.

İŞÇİ SORULARI GÜNDEME GELDİ

DİSK Adana Bölge Başkanı Kemal Aslan’ı ziyaret eden Karalar burada sendika üyelerinin sorularını da yanıtladı. Özellikle taşeron işçilerin zor şartlalar altında çalıştığını belirten Karalar, belediyeyi kazandıkları andan itibaren bu işçilerin sorunlarının çözümü noktasında çalışacaklarını söyledi. Karalar, ”Biz belediyelerde çalışan taşeron işçilerinin sorunlarını biliyoruz. Bu insanlarımız zor şartlar altında çalışıyor. Bizler göreve geldiğimiz zaman bu işçilerin sorunlarını çözeceğiz. Özellikle il başkanlığım döneminde bu işçilerin en azından maaşlarında bir iyileştirme olsun diye çok uğraştım ancak mevcut belediye başkanının bu isteğe pek sıcak bakmadığını gördüm. Çukurova Belediyesi yaptı. Hiç olmazsa bu işçilerin yüzde 15 daha fazla maaş almasını sağladı. Buradaki rakam bu şartlarda çalışan insanlar için çok önemli. Bu alacağı ek para ile en azından bir eksiğini kapatabilecek. Bizler göreve gelir gelmez ilk önce bu iyileştirmeyi yapacağız. Bu işçilerimizin daha iyi şartlarda çalışabilecekleri ortamı sağlayacağız. Bu bizim görevimiz.” İfadelerini kullandı.

İŞÇİ MAĞDUR, AYAKKABI KUTULARI ORTADA

Yolsuzluk iddialarından toplumun her kesiminin rahatsız olduğunu belirten Karalar, Ayakkabı kutularından para çıkan bir ülkede işçilerin çok zor şartlar altında çalıştığını söyledi. Karalar, ”Bakın ülkede bazı olaylar yaşanıyor adına ‘yolsuzluk operasyonu’ deniyor. Kimin ne olduğundan haberi yok! Ayakkabı kutularından paralar, yatak odalarından para sayma makinaları çıkıyor. Ama gelin görün ki işçi mağdur çalışan mağdur. Bu insanları, emekçi insanları düşünen yok!”

AKP SİYASETİ SONA ERİYOR

Ülkenin ekonomisinin kötü olduğunu belirten Karalar, yargı iktidar çekişmesinin ve dış siyasetin AKP hükümetinin sonu getirdiğini söyledi. Karalar, “Bakın ülkenin ekonomisi kötü durumda. Bakan Ali Babacan, ‘bu ekonomik sistem yoksulluk yaratıyor’ diyor. Buda kendilerinin de kabullendiği anlamına geliyor. Yargı ve iktidar arasında çatışma var. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ‘Yargı bağımsızlığını yitirmiştir’ diyor. Bunu kim söylüyor? AKP’nin 2 numaralı isimi söylüyor. Peki bu ne anlama geliyor? Bu tuzun koktuğu anlamına geliyor. Yani ülkenin durumu hiçte anlatıldığı gibi iyi değil. Ülke zor durumda… tırlar durduruluyor savcılar ‘arayın’ diyor. Emniyet arama dahi yapamıyor. Bu ülkenin geldiği durumu gözler önüne seriyor. İşte bu noktada insanlar artık neyin ne olduğunu görüyor. Artık herkes AKP hükümetinin ülkeyi yönetemediğini anladı. Yani AKP’nin siyaset anlayışı sona eriyor. ”

CHP İKTİDAR OLACAK BUNDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüdüğünü belirten Karalar, önce belediyeleri kazanarak yerelde iktidar olacaklarını ardından is genel seçimlerle iktidara geleceklerini söyledi. Karalar, ”Cumhuriyet Halk Partisi adım adım iktidara yürüyor. Bunun başlangıcı ise yerel seçimlerle olacak. Seyhan’ı da Büyükşehir’i de kazanacağız. Halkçı belediyeciliğin artık Adana’ya gelme vakti gelmiştir. Demokrasilerde iktidarı değiştirme yeri sandıklardır. Madem bu hukümeti beğenmiyoruz, mademki bu belediyeyi beğenmiyoruz hemen değiştireceğiz. Halka kimin hizmet edeceğini düşünüyorsak onu getireceğiz. Peki bu iş nasıl olacak? Bu iş sandıkta olacak. Sandığa gidip güvendiğimiz, inandığımız insanları başa getireceğiz.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları