loading
close
SON DAKİKALAR

Zeytinburnu tapusunu ne zaman alacak?

Zeytinburnu tapusunu ne zaman alacak?
Tarih: 28.08.2012 - 14:16
Kategori: Özel Haberler

CHP İBB meclis üyeleri Zeytinburnu sakinlerinin sorunlarını gündeme getirdi...

Zeytinburnu’nun sorunlarını İBB Meclisi gündemine getiren CHP'li İBB Meclis Üyeleri Fikret Konya ve Ercihan Ekşi hazırladıkları yazılı önerge de: Üsküp Mahallesi olarak isimlendirilen alanda yaklaşık 140 dönümlük alanın fonksiyonu değiştirilerek, Bakanlar Kurulu kararı ile eğitim ve kültür tesisi olarak değerlendirilmesi amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirildiği anımsatılarak İBB Başkanı Topbaş’a, “Hazineden hak sahiplerine verilmek üzere alınan alanda vatandaşlarımıza tapuları ne zaman ve hangi şartlarda verilecektir?” sorusu soruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Ağustos ayı Meclis toplantılarında CHP Zeytinburnu ve İBB Meclis Üyeleri Fikret Konya ve Ercihan Ekşi imzaları ile verilen ve Başkan Kadir Topbaş’ın yazılı cevaplanması için Başkanlık Makamına oybirliği ile havale edilen önerge:

“Zeytinburnu Merkez Efendi Mahallesi 3271–3272–3273 sayılı adaların kapsadığı alan Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilen yenileme alanı içersinde kalmaktadır. Söz konusu alan, hak sahiplerine tapuları verilmek üzere Hazine tarafından Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’na devredilmiştir.

07.03.2012 tarihinde Zeytinburnu Belediye Meclisi’nde alınan karar ile belirtilen adaları kapsayan alan, Merkez Efendi Mahallesi 2965 ada 12 parselde yapılacak konutlardan hak sahiplerine dairesine, daire verilmesi koşulu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilmiştir.

Aralarında kararda uygulamanın yapılacağı alan da dahil olmak üzere Panorama Müzesi, Mevlevihane Caddesi, Merkez Efendi Cami, Atatürk Öğrenci Yurdu arasında bulunan yaklaşık 140 dönümlük bir alanın fonksiyonu değiştirilmiştir. Bu alan konusunda 5.Ağustos.2012 tarih ve 28375 sayılı resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile eğitim ve kültür tesisi olarak değerlendirilmesi amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilendirilmiştir. Bu gelişmeler doğrultusunda 3271–3272–3273 adaların yer aldığı Üsküp Mahallesi olarak isimlendirilen alanda hak sahibi olan vatandaşlarımıza;

a) 2965 ada 12 parselin Bakanlar Kurulu kararı ile eğitim ve kültür alanına alınması nedeniyle burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından konut yapılamayacağından rezerv alan olarak neresi düşünülmektedir?

b) Hazineden hak sahiplerine verilmek üzere alınan alanda vatandaşlarımıza tapuları ne zaman ve hangi şartlarda verilecektir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları