loading
close
SON DAKİKALAR

Ziya Selçuk: Meslek liselerinde bir haftada üretilen 500 bin maskenin dağıtımı yapıldı

Ziya Selçuk: Meslek liselerinde bir haftada üretilen 500 bin maskenin dağıtımı yapıldı
Tarih: 29.03.2020 - 12:57
Kategori: Eğitim

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında meslek liselerinde bir haftada üretimi yapılan 500 bin maskenin başta sağlık kurumları olmak üzere ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırıldığını duyurdu.

Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında meslek liselerinde bir haftada üretimi yapılan 500 bin maske, başta sağlık kurumları olmak üzere ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırıldı.

Meslek liselerinde cerrahi maske üretmek için pilot iller seçilmiş ve gerekli yatırımlar yapılarak üretime geçilmişti.

Bu kapsamda, 21 ilde 37 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde cerrahi maske üretilmeye başlandı. Meslek liseleri bir haftada 500 bin maske üretti.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, meslek liselerinin böylesine zorlu bir süreçte her geçen gün üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırmak için çalıştığını anlattı.

İl müdürlerinin, okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin bu gayretinin her türlü takdirin ötesinde olduğunu vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti: "Üretimin en yoğunlaştığı alanlar, temizlik, dezenfeksiyon ürünleri ve maske. Cerrahi maske üreten meslek liselerimiz bir hafta gibi kısa sürede 500 bin maske üretti. Meslek liselerimizde üretilen ürünlerin dağıtımı illerde valilerimizin koordinasyonlarında ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırılıyor. Üretilen maskeleri il müdürlerimiz ağırlıklı olarak sağlık kurumlarına ilettiler. Meslek liselerimiz, maske taleplerine yetişmek için yoğun üretim çalışmalarına devam ediyor."

Ziya Selçuk, gelecek hafta maske üretim sürecine yeni okulların da katılacağına işaret ederek, "Dolayısıyla daha önce açıkladığımız ayda 2 milyon cerrahi maske üretim kapasitesini aşabileceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları