loading
close
SON DAKİKALAR

Ziya Selçuk: Öğrencilere ücretsiz maske desteği vereceğiz

Ziya Selçuk: Öğrencilere ücretsiz maske desteği vereceğiz
Tarih: 19.09.2020 - 18:22
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Okullarda tüm dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki üç hafta içinde tüm öğrencilere ücretsiz maske desteği vereceğiz. Maskeleri, okullarımıza ulaştırdık" dedi.

Okullar yüz yüze eğitim için hazırlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, COVID-19 tedbirleri kapsamında, MEB ve Sağlık Bakanlığı arasındaki entegrasyon sistemi ve uyarı mekanizmasının da hazır olduğunu açıkladı.

Bakan Selçuk, "Okullarda tüm dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı, hijyen ve dezenfektan ihtiyaçları karşılandı, ateş ölçer bulundurulması sağlandı" açıklamasını yaptı.

Tüm illerde, il müdürlükleri koordinasyonunda velilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldığını söyleyen Selçuk, öğrencilere ücretsiz maske temin edileceğini de belirtti.

Bakan Selçuk şunları kaydetti:
Çocuklarımızı okulları ve arkadaşlarıyla buluşturmak için hazırız” diyen Bakan Selçuk, çalışmalarla ilgili değerlendirmesine şöyle devam etti:

Önümüzdeki üç hafta içinde tüm öğrencilere ücretsiz maske desteği vereceğiz. 81 ilde ihtiyaç duyulan maskeleri, mesleki eğitim kurumlarımız ve halk eğitim merkezlerimizde üreterek okullarımıza ulaştırdık. Öğrencilerimizin okullara ulaşımları için servislerle ilgili planlamalar tamamlandı. Ayrıca, tüm illerde servis şoförlerine yönelik öğrenci taşımasında uymaları gereken tedbirleri kapsayan eğitimler de tamamlanarak gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Tüm illerde, il müdürlükleri koordinasyonunda velilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı. Ayrıca, randevu vermek suretiyle okul ziyaretleri planlanarak velilerin okullardaki hazırlıklar ve salgın önlemlerine yönelik tedbirleri görmeleri sağlandı."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları