loading
close
SON DAKİKALAR

Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı

Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı
Tarih: 06.10.2020 - 11:55
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze detaylarını açıkladı.

Ziya Selçuk'ın açıklamaları şöyle: 
"Velilerimizin okulların açılmasındaki yoğun arzusunu göz önünde bulundurduk. Eğitim her koşulda öncelikli bi yere sahip. Bilimsel veriler ışığında çocuklarımızın öğrenme kayıplarını dikkate alarak okullarımızda yüz yüze eğitime geçiyoruz.

Aşamalı geçiş planlamamızın ilk aşamasını hayata geçirerek 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlamış olduk. Hijyen ve sosyal mesafeyle yüz yüze eğitimde üçüncü aşamadayız. Yeni aşamaya geçmek için hazırız. Aşamalı geçiş planlarımız sorunsuz ilerliyor.

İlkokulda 1,2,3 ve 4. Sınıflarda, ortaokulda lise hazırlık ve 12. Sınıflar ile köy okullarında tüm kademelerde ve özel gereksinimi olan öğrenciler için tüm kademelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı için mutluyum. 12 Ekim Pazartesi günü başlayacak öğrencilerimizde tıpkı ilk okul 1. Sınıfta olduğu gibi yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin birlikte uygulanacağı bir plan hazırladık.

Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz haftanın 2 günü okulda olacaklar. Sınıf mevcutları azaltılarak okulda kalış süreleri azalacak. Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası bizim için çok önemli demiştik. Bu aşamada veliler isterlerse çocuklarını okula gönderilmeyebilecek. Çocuklar devamsız sayılmayacak. Ancak çocukların uzaktan eğitime devam etmesini istiyoruz çünkü mevcut müfredattan sorumlu olacaklar. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitime devam edecektir. Okullarda denetim yıl boyunca devam edecek. Öğretmenlerin Covid-19 eğitimleri tamamlandı.

Köy okullarında da yüz yüze eğitime başlıyoruz. Mevcut süresi az olduğunda taşımalı eğitimle öğrenciler en yakın okula yönlendiriliyordu. Yaptığımız yönetmelik değişikliği ile öğrenci sayısına bakılmaksızın köylerdeki okulların ve velilerin tercihlerine göre okullar açık kalacak. İl Hıfsısıha Kurullarının kararı ile okullar sağlık kriterlerine göre kapatılabilecek. EBA’da yayınlar devam edecek. Tüm yayınlarımız günde 3 gün tekrar ediliyor. Böylece sorumlu oldukları bütün içerikleri için izleme imkanları olsun.

İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin uzak eğitim için gereken tablet ve bilgisayar ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Bunun için bir dağıtım stratejisiyle hareket ediyoruz. İhtiyaç sahiplerinin ailelerinin gelir düzeyi, kardeşlerinin eğitim durumu gibi kriterler getirdik. Cihazların dağıtımı Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilip okul müdürlükleri tarafından ulaştırılması sağlanacak. Yapılan ayni ve nakdi yardımlar peyder pey öğrencilere ulaştırılacak.

Cumartesi günü eğitim olabilir, bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları