loading
close
SON DAKİKALAR

Zübeyde Hanım, Anneler Günü'nde mezarı başında anıldı

Zübeyde Hanım, Anneler Günü'nde mezarı başında anıldı
Tarih: 10.05.2020 - 15:06
Kategori: Yerel

Anneler gününde Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’ndaki anma törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün en büyük anamızın manevi huzurundayız” dedi.

Anneler gününde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi kabri başında anıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile beraber ilçe belediye başkanları ve eşlerinin de katıldığı törende Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na çiçek konulduktan sonra İstiklal Marşı söylendi ve saygı duruşunda bulunuldu. Sosyal mesafe kuralları gözetilerek düzenlenen törende konuşan Başkan Tunç Soyer, “Her anneler gününde kaybettiğimiz annelerimiz için de içimiz buruktur. Bugün en büyük anamızın, en büyük kaybımızın manevi huzurundayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu bize armağan etmiş bir annenin huzurundayız. İzmir Türkiye Cumhuriyeti’nin hem kurucusu hem kurtuluşu olmuştur. İzmir her daim bunun sigortası ve güvencesi olmaya devam edecektir. İzmir’in en büyük gurur kaynaklarından biri de Atamızın emaneti olan annesinin kabrinin Karşıyaka’da, İzmir’de olmasıdır” dedi.  

Anneleri bir gün anmanın yeterli olmadığını vurgulayan Soyer, “Annelerimizin ve tüm kadınların bu toplumda eşit bireyler olduğunu hatırlamamız ve hatırlatmamız gerekiyor. Kullandığımız dilden başlayarak bu konuda çok geride olduğumuzu bilmemiz gerek. Işığımız, aydınlatıcımız Mustafa Kemal Atatürk. Yine onun ışığından faydalanarak kadın erkek eşitliği konusunda yapacağımız çok iş var” şeklinde konuştu.

Eli öpülesi anneler
Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı ise “Bu sene dünyayı saran salgın dolayısıyla evlatlarımız ve eli öpülesi annelerimizle fiziksel mesafeyi koruyarak anneler gününü kutluyoruz. Annelerimizin, yüreğinde annelik duygusu yaşayan tüm kadınların, hayatını kaybetmiş tüm annelerimizin ve kısacık ömründe dünyanın en güzel vatanını yüce Türk milletine armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.  

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise “Türk ulusunun tüm annelerini en iyi temsil eden kişi olduğunu düşündüğümüz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarında bu anlamlı günü kutluyoruz. Kurtuluş ve kuruluşumuzun özverili kahramanları olarak çağdaşlığın, demokrasinin, laikliğin, bilim ve aydınlığın simgesi haline dönüşmüş kadınları unutmak kendimizden vazgeçmektir. Biz anneler gününü bu toprakların kadim değerleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınlara gösterdiği saygı ve önemin ne olduğunu bilerek yaşıyor ve kutluyoruz” dedi. 

Anne kız koştu
Karşıyaka Belediyesi’nin 20 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Zübeyde Hanım Koşusu’na ise bu yıl sembolik olarak iki kişi katıldı. Anne kız Karşıyaka İnsan Hakları Anıtı’ndan başladıkları dört kilometrelik koşuyu Zübeyde Anıt Mezarı’nda tamamladı. Madalya töreninde Serap Güllü ile kızı Dilara Bukova’ya madalyalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay takdim etti. Törenden sonra Soyer ve Tugay Karşıyaka’da annelere sardunya dağıttı.  

Sardunya dağıtımı sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi anneler gününde anneleri sevindirmek ve zor günler yaşayan çiçek üreticilerine destek için küçük üreticiden aldığı  sardunyaları dağıtmaya başlamıştı. Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı’nın kooperatifler üzerinden yaptığı organizasyon küçük üreticiyi rahatlattı. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle zor günler yaşayan seyyar çiçek satıcıları da ücret karşılığı dağıtımda görevlendirilerek desteklendi.  

Bugün sardunya dağıtımına eşlik eden Roman müzisyenler de balkonlara çıkan yurttaşlara eğlenceli anlar yaşattı. Kültür Sanat Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda üstü açık araçlarla dolaşan müzisyenler sokakları şenlendirdi. Anneler sevinirken sokak ekonomisinin önemli bir parçası olan seyyar çiçekçiler ve müzisyenler de projenin parçası oldu. Sosyal Projeler Daire Başkanlığı’na bağlı Sokak Ekonomisi Şube Müdürlüğü koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İzmir’de sokak ekonomisini güçlendirmeye devam edecek.  

Kimler katıldı?
Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ile eşi Müyesser Özuslu, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Öznur Tugay, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Fügen Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile Ferah Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile İlke Engin, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile annesi Nilgün Gümrükçü, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile Teoman Erdoğan,  Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile Filiz Yılmazlar, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile Nuriş Oran, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile Nesrin Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile Seçil Gürbüz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile Lütfiye Karakayalı, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Aslı Kayalar, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile Fatma Yetişkin, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile Necibe Kelesli Duran, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve eşi Dilek Aksoy katıldı. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları