loading
close
SON DAKİKALAR

Zübeyde hanım kabri başında anıldı

Zübeyde hanım kabri başında anıldı
Tarih: 14.01.2013 - 20:09
Kategori: Yerel

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 90. yıldönümünde Karşıyaka'daki kabri başında anıldı...

Törene CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, Garnizon Komutanı Deniz P. Alb. İsmail Sözener, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunumu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı, Atatürk’ün annesinin ölümünden sonra geldiği kabri başında söylediklerini hatırlatıp, “Atamızın bize emanet ettiği Zübeyde Hanım’a saygılarımızı iletiyoruz” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube Başkanı Yengi Borat da konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya tarafından örnek lider olarak görüldüğünü belirterek, “Zübeyde Hanım böyle bir liderin annesidir. O, Atamızın olduğu gibi tüm Türklerin de annesidir“ diye ekledi.

Törende Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Öğrencisi Ezgi Uğur okuduğu “En Büyük Anamıza” isimli şiir katılımcıları duygulandırdı.

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları