loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'ın kebabı 3,5 aylık çıktı

Erdoğan'ın kebabı 3,5 aylık çıktı
Tarih: 31.10.2012 - 17:44
Kategori: Gündem

Cezaevindekilere 'Açlık grevine girin, ölün' diyorsun" sözlerindeki 'kuzu kebab'ı, üç buçuk aylık çıktı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Akit gazetesinden alıntılayarak Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yetkililerini itham ettiği haberdeki "kuzu kebabı", üç buçuk aylık çıktı.

Erdoğan Akit'ten medet umuyor

Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bugünkü (30 Ekim) Grup toplantısında yaptığı konuşmada, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili olarak BDP yetkililerini şu cümlelerle itham etmişti:

"Oturmuş Kızıltepe'de kuzu kebabı yiyorsun. Cezaevindekilere 'Açlık grevine girin, ölün' diyorsun. Kürt kardeşlerime sesleniyorum; sizi aldatanlara, istismar edenlere dikkat edin. Kuzu şiş götürürken, içeride olanlara 'Ölün' diyorlar. Bu iş o kadar kolaysa kendileri yapsın. Cezaevindekilerin talepleri terörist başı ile ilgili taleplerdir."

Yeni Akit her zamanki gibi!

Yeni Akit gazetesi, cezaevlerinde 49 gündür devam eden açlık grevlerini bugünkü sürmanşetinde "Biz kuzu kebabına siz ölüm orucuna" başlığıyla vermişti. Haberde BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Aysel Tuğluk, Sırrı Sakık, Ahmet Türk ve akademisyen Büşra Ersanlı'nın yemek yerken çekilmiş fotoğrafları kullanılmıştı.
 
''Savunma yapma greği duymuyorum''

Fotoğrafın Ahmet Türk'ün bir yakınının düğününde çekildiğini açıklayan Ertuğrul Kürkçü, Akit'in haberi ve Başbakan'ınaçıklamasıyla ilgili şunları söyledi: "Böyle gayri ahlâki bir saldırı karşısında savunma yapma gereği duymuyorum. Fotoğraf eski bir tarihe ait olduğu gibi, cezaevinde açlık grevinde olmayanlar, dışardaki bizler de yemek yiyoruz. İçerdeki insanlara açlık grevine girmelerini söyleyen biz olmadığımız gibi, bizler BDP'li vekiller olarak çözüm üretmeye çalışıyoruz."

Kürkçü, fotoğrafın, fotoğrafta yer alan Prof. Dr. Büşra Ersanlı cezaevinden çıktıktan birkaç gün sonra, 17-18 Temmuz tarihlerinde Mardin'de çekildiğini söyledi.

İmc



 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları