loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Boşnaklarla Pendik'te sokak iftarında buluştu

Kılıçdaroğlu, Boşnaklarla Pendik'te sokak iftarında buluştu
Tarih: 07.06.2018 - 13:06
Kategori: Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pendik Sapan Bağları Mahallesi'nde Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen sokak iftarına katıldı.

İftar programından önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret ederek dernek üyeleriyle uzun süre sohbet etti.

Ülkeye huzuru ve bereketi getirmeye söz veriyoruz"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iftar saatinden önce yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimlerine değindi. Yaklaşan seçim öncesi Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve CHP'nin Türkiye'ye vaadinin ‘huzur’ olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede işsizlik varsa, 17 milyon yoksul varsa, o ülkede insanlar işsiz olarak aylarını, yıllarını geçiriyorsa, 'Biz nasıl iş bulacağız?' diye bir beklentinin içine girmişlerse, o ülkede huzur yoktur. Biz Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı olarak seçildiği gün, parlamentoda CHP'nin çoğunluğu sağladığı gün, bu ülkeye huzuru ve bereketi getirmeye söz veriyoruz. Ant içiyoruz: İlk yapacağımız iş olarak siyasi ahlak kanununu çıkaracağız. Artık üçkâğıtçıların parlamentoda olmadığı, ihale takipçilerin parlamentoda olmadığı, milletin haklarının savunulduğu bir parlamentoyu yeniden inşa etmek için ahlakı egemen kılacağız. Dürüstlüğü egemen kılacağız. Birlikte yaşamayı egemen kılacağız" dedi.

“Sadece Türkiye’ye değil, Ortadoğu’ya da barışı getireceğiz”

Kılıçdaroğlu, sadece Türkiye'ye değil, Ortadoğu'ya da barış getireceklerini vurgulayarak, "Biz barıştan söz ediyoruz. Birlikte yaşamaktan söz ediyoruz. Ağırlıklı olarak Balkanlardan geldiniz. Büyük acılar çektiğinizi biliyorum. Sizler çekmeseniz bile büyük dedeleriniz acılar çekti... Hiç kimse yaşadığı, büyüdüğü topraklardan kopup, başka bir ülkeye kolay kolay gitmek istemez. Ama o acılar büyük ölçüde geride kaldı. Sadece Balkanlardan gelen olmadı. Orta Doğu'dan da gelenler oldu. Kafkaslardan da gelen oldu. Dünyanın neredeyse her bölgesinden Türkiye'ye yüzlerce, binlerce insan geldi. Bu güzel coğrafyada huzuru sağlamanın yolu, bütün komşularımızla barış içinde yaşamaktır. Sayın Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye'de bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Suriye’nin Irak'ın, Balkanlardaki ülkelerin iç işlerine karışmayacağız. Bütün ülkelerle dost, kardeş olacağız." ifadelerini kullandı.

CHP heyeti, iftar saatinin gelmesiyle birlikte okunan duayla oruçlarını açtı.
 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları