loading
close
SON DAKİKALAR

‘Mühürleyemem, arkasında çok önemli güçler var’

‘Mühürleyemem, arkasında çok önemli güçler var’
Tarih: 11.09.2014 - 18:28
Kategori: Gündem

Mustafa Sarıgül’ün, mahkeme kararına rağmen Torun Center’ın ruhsatını iptal etmediği ve ‘Mühürleyemem, arkasında çok önemli güçler var’ dediği öğrenildi.

Mustafa Sarıgül’ün, mahkeme kararına rağmen Torun Center’ın ruhsatını iptal etmediği ve ‘Mühürleyemem, arkasında çok önemli güçler var’ dediği öğrenildi. Yaşananları, Eski Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Çaltı açıkladı...

10 işçiye mezar olan Torunlar GYO’ya ait Torun Center projesinin ihale sürecini Dursun Çaltı anlattı. Süreci, Şişli’de 2007-2009 yılları arası ilçe başkanlığı yapan ve 2009’dan son yerel seçime kadar Şişli belediye meclis üyeliği görevini yürüten Dursun Çaltı anlattı. Eski Ali Sami Yen Stadyumu’nun mülkiyetinin önce Maliye Bakanlığı’na, ardından TOKİ’ye geçtiğini belirten Çaltı, “TOKİ ‘Hasılat paylaşımı’ yöntemiyle 2008’de ihaleye çıkardı. İlk ihaleyi Kiler İnşaat’ın sahibi olan AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler 295 milyon TL bedelle aldı. İhale iptal oldu. İkinci ihaleye her nedense Kiler girmedi ve mülkiyeti 416 buçuk milyon TL’ye Yaşar Aşçıoğlu aldı” diye konuştu.

TORUN GELDİ DURDURMA KALKTI

TOKİ’nin plan değişikliği ile projeye 140 bin metrekare ilave inşaat hakkı tanıdığını ifade eden Çaltı şunları söyledi: “Bunu nedenle Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtım. 17 Mart 2011’de yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu kararın ardından Aşçıoğlu beni telefonla tehdit etti. Aşçığlu, bu işin içinden çıkamayacağını anlayınca da yanına ortak olarak Aziz Torun’u aldı. Yüzde 60’lık hisseyi ona verdi. Yüzde 10’unu da Eray Kapıcıoğlu’na verdi. 4 ay sonra yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Torunlar daha sonra ortaklarından bütün hisseleri satın aldı.”

‘Mühürleyemem, arkasında çok önemli güçler var’

Konunun belediye meclisinde sık sık tartışıldığını vurgulayan Çaltı “Konuyu Mustafa Sarıgül karşısında dile getirdim. ‘Yürütmeyi durdurma kararı verildiğine göre sizin burayı mühürleyip ruhsatını iptal etmeniz lazım’ dedim. O da bana ‘Burayı mühürleyemem. Arkasında çok önemli güçler var’ dedi. Bu kayıtlara geçti” ifadelerini kullandı.



‘SARIGÜL VE TOPBAŞ TALAN ORTAĞI’

“Bu işin başsorumlusu Mustafa Sarıgül, Kadir Topbaş ve dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’dır” diyen Çaltı, Cumhuriyet tarihinin en büyük imar talanının Şişli’de yapıldığını vurguladı. Çaltı, şöyle devam etti: “Bir planın hayata geçmesi için Şişli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte hareket etmesi gerekir. Bu arsayı normal bir vatandaş istese verirler mi? Vermezler. Çünkü arkasında rüşvet var.

Ben belediye meclisinde ortalığı birbirine katıyordum. Üzerime hücum ettiler. Partim de bana sahip çıkmadı. Bu konuda küskünüm. Hırsızı partiye alıyorlar. Namuslu insanlar siyasetin dışına atılıyor.”

Şişli’de uzun zamandır rant kavgası verdiğini anlatan Çaltı, “Rahatsız olanlar beni tetikçilerine kurşunlatıyorlar. Geçen sene 20 Eylül’de yine kurşunlattılar. Vurmaya çalışan belli değil. Keten İnşaat’ın Sarıgül’le olan yolsuzluklarını ortaya çıkartmıştım. Önce firmanın adamları geldi tehdit etti. Sonra kurşunlandım. Ama tetikçi yakalanmadan kimin yaptırdığını bilemeyez” dedi.

Irmak Mete - Aydınlık

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları