loading
close
SON DAKİKALAR

Ülkemizdeki Suriyelilerin geleceği

Turgut Ünlü
Tarih: 06.04.2018
Kaynak: Turgut Ünlü

Turgut Ünlü: Akıldan çıkarımamalıdır ki, Türkiye’de kayıtlı Suriyeli sayısı ortalama bir Avrupa ülkesi büyüklüğündedir

Nedensiz, hazırlıksız, hesapsız bir serüvenle , bugün pişmanlığımızı gizleyemediğimiz ve de başarılı olunamayan bir sonuca vardığımız Suriye’nin iç işlerine müdahalemizin bir muhasebesini çıkarma zamanı geldi, hatta geçeli çok oldu bile…

  • Sınır komşumuzla dostluğumuz bitti, üstelik sınırımız ve orada olanlarda tartışmalı ve sorunlu hale geldi.
  • Bölgede Rusya ve İran’ın etkisi fazla arttı.
  • Ticaretimiz ve kültürel bağlarımız büyük zarar gördü.
  • Emperyalist ülkelerin beslemesi katil çeteleri bölgeye, insanlığave de islam dinine büyük zarar Verdi, onarılmaz yaralar açtı.
  • Ülkemizde her 100 kişiden 5’I mülteci oldu. Süriyeliler gelmeden önce Türkiye’de uluslararası koruma altındaki yabancı sayısı 58 bindi. Bu 6 yılda 65 kat arttı. Şuan yaklaşık 4 milyon kayıtlı mülteci bulunuyor.
  • Süriyeli mültecilerin gitmeyecekleri kesinleşti. Bunda devlet yöneticilerinin duygusal tepki göstermesinin büyük payı vardır. Toplumumuzun dayanışma duygusu elbet olabilir ama devlette bu olmaz.
  • Süriyeli mülteciler kalıcılaştığına göre; bu konuda stratejik bir kararlılık olması gerekirken şu ana kadar bu gösterilmemiştir. Oysa; Suriyeli çocuklarda kayıp bir kuşak oluştu. Çoğu okula gidemiyor, çocukluklarını yaşayamıyorlar.Çoğunluğu büyük emek sömürüsü ile çocuk işçi olarak çalıştırılıyor. Bu, onlarda ister istemez bir öfke birikimi oluşturur.
  • Bir öfkeninde bizim tarafta olacağı hesaplanmalı. Çünkü, ülkemizde Suriyelilere yönelik toplumsal Kabul düzeyi “Kerhen kabullenme” durumdadır. Birlikte bir geleceğe sıcak bakılmamaktadır.

Bu bunun gibi gerçeklerle yüzleşme zamanı geçmektedir. Akıldan çıkarımamalıdır ki, Türkiye’de kayıtlı Suriyeli sayısı ortalama bir Avrupa  ülkesi büyüklüğündedir. “Günü kurtararak” böylesi büyük bir sorunun üstesinden gelinemez.Unutulmamalıdır ki, günü kurtarma en pahalı ve en riskli yoldur.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları