loading
close
SON DAKİKALAR

Kısa Kısa -15; Barış

Turgut Ünlü
Tarih: 01.09.2022
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Turgut Ünlü; Elbette ki, sözünü ettiğimiz BARIŞ; sınıfların saldırıların, sınırların, sömürünün… Olmadığı bir sistem içindir.

İnsanoğlunun yaşamsal gereksinimi.

BARIŞ, insanın kendisiyle, bir başkasıyla, ailede, içinde bulunduğu topluluklarda, yaşadığı ülkesinde ve dünyada barış içinde olunması… Yaşamsal temel sorunların büyük ölçüde çözülmesi demektir.

Barış olduğunda savaş olmayacak, sömürü, akıl ve bilim dışı uygulamalar, insanın, insanlığın önündeki engeller, eşitsizlikler… Olmayacaktır.

Elbette ki, sözünü ettiğimiz BARIŞ; sınıfların saldırıların, sınırların, sömürünün… Olmadığı bir sistem içindir.

Daha dün insanlık tarihinin en kanlı olduğu kadar bizler açısından en haklı savaşın ……      “Büyük Taarruz”un 100. Yılında “Tıpkı Çanakkale Savaşında olduğu gibi bu büyük savaşın sonucunu da Gazi M. Kemal Atatürk’ün nasıl insanlık barışına çevirdiğinden söz etmiş, “Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir” ünlü sözünden bahsetmiştik.

Yine bir “1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ”’nde; dünyanın ve ülkemizin çok ama çok gereksinim duyduğu BARIŞ’a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün günümüzde ve gelecekte geçerliliğini  koruyacak olan veciz sözlerini, insanlık gündemine getirelim ve bu uğurda mücadele edelim; “Eğer sürekli barış isteniyorsa, kitlelerin durumlarını iyileştirecek milletlerarası tedbirler alınmalıdır. İnsanlığın bütün refahı, açlık ve baskının yerine geçmelidir. Dünya vatandaşları haset, açgözlülük ve kinden uzaklaşacak şekilde terbiye edilmelidir. Barış yolunda nereden bir çağrı geliyorsa, Türkiye onu, can atarak karşıladı ve yardımlarını esirgemedi.”  (Atatürk Diyor ki… Varlık Yayın. Sayı: 104).

Emperyalistlerin, işbirlikçilerinin, faşizmin, her tür gericiliğin çıkardığı her türden savaşa karşı, BARIŞ İÇİN MÜCADELE EDENLERİ, BU UĞURDA CANLARINI VERENLERİ… Başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere sevgi, saygı, şükranla anıyoruz.

YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları