loading
close
SON DAKİKALAR

'3-5 deli eylemciye müsaade etmeyeceğim'

'3-5 deli eylemciye müsaade etmeyeceğim'
Tarih: 15.02.2014 - 15:01
Kategori: Dünya

Çarşamba günü 2 eylemcinin başlarından vurularak öldüğü gösterilerin ardından Caracas sokaklarında dün yine tansiyon yüksekti...

Çarşamba günü 2 eylemcinin başlarından vurularak öldüğü gösterilerin ardından Caracas sokaklarında dün yine tansiyon yüksekti. Çoğunu öğrencilerin oluşturduğu hükümet karşıtı göstericiler, iki hafta önceki gösterilerde tutuklanan 80 kişinin bırakılmasının yanı sıra Maduro’nun istifasını istedi. Göstericiler, anayolları kapatırken, polis de eylemcilere karşı göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. Gösterilerde ölenler için adalet talebiyle başkentte saatlerce trafiği kapatan 500 civarında gösterici, polisin müdahalesi üzerine dağıldı ancak ardından yakındaki bir meydanda yeniden toplandı. Göstericiler burada da çöpleri yaktı ve polise taş attı.

'DARBE PEŞİNDELER'
Eylemcilerin, barışcıl protesto haklarını kullandıklarını savunmalarına karşın Devlet Başkanı Maduro düzenlediği basın toplantısında ‘darbe girişiminde bulunmakla’ suçladığı göstericilere ‘deliler’ dedi.

Muhalefeti, ülkenin efsane lideri Hugo Chavez’e karşı 2002’de düzenlenen darbenin bir benzerini tezgahlamaya girişmekle suçlayan Maduro, ‘azarlayan’ bir tonda yaptığı konuşmasında, ülke sokaklarında daha fazla aksaklığa hoşgörü göstermeyeceğini vurguladı. Yol kapatma eylemlerine son verilmesini isteyen Maduro, şu ifadeleri kullandı: “Artık buna müsaade etmeyeceğim. Yeter! Yasal yollara başvurup bu gibi yol kapatma eylemlerine engel olacağız. İnsanların normal günlük hayatlarına geri dönmeye hakları var. Nasıl olur da 3-5 deli gelip buna engel olur ve yolları kapatabilir?”

Maduro, önceki günkü açıklamasında da ‘polise ülke çapında asayişi sağlaması için talimat verdiğini’ söyleyip “Şiddete başvuran herkes tutuklanacak” demişti. Maduro ayrıca muhalif lider Leopoldo Lopez’in tutuklanması emrini de vermişti.

Chavez’in ölmesinin ardından 15 Nisan 2013’te iktidara gelen Maduro uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet nedeniyle eleştiriliyor. Petrol zengini Venezüella, ithalat kısıtlamaları ve kur rejimi nedeniyle temel tüketim maddeleri sıkıntısı yaşıyor. Enflasyon yüzde 50’yi geçmiş durumda.

TWITTER’A BLOK
Bu arada Twitter, Venezüella’nın, servisindeki görüntüleri bloke ettiğini açıkladı. Şirketin sözcüsü Nu Wexler, e-postayla yaptığı açıklamada, “Şu anda Twitter görüntüleri Venezuela’da bloke edilmiş durumda” dedi. Ülkenin başlıca telekomünikasyon şirketi CANTV’nin hükümet yönetiminde olduğu ve internet trafiğinin büyük bölümünü idare ettiği biliniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları