loading
close
SON DAKİKALAR

4+4+4'ü durduralım diyenler Taksim'e

4+4+4'ü durduralım diyenler Taksim'e
Tarih: 04.09.2012 - 11:25
Kategori: Eğitim

İstanbul çapında onlarca okuldan velilerin katılım göstereceği eylem 5 Eylül'de saat 17.00'da Taksim Meydanı'nda gerçekleşecek...

İstanbul'da Temmuz ayından itibaren 4+4+4'e karşı toplantılarla bir araya gelmeye, iletişim ağlarını oluşturmaya başlayan veliler, eğitimciler, demokratik kitle örgütleri, emek ve meslek örgütleri, yöre dernekleri, Alevi örgütleri, gazeteciler, bilim insanları okullar açılmadan ilk büyük uyarı eylemini gerçekleştiriyor.

 4+4+4'e karşı bu ülkenin ve çocukların geleceğine sahip çıkanlar herkesi yan yana gelmeye endişelenmekle yetinmeyip eyleme geçmeye çağırıyorlar. İstanbul çapında onlarca okuldan velilerin katılım göstereceği eylem 5 Eylül'de saat 17.00'da Taksim Meydanı'nda gerçekleşecek.Eylemin çağrı metni:
 

Eylemin çağrı metni

 ÇOCUKLARIMIZA, OKULUMUZA, GELECEĞİMİZE, EĞİTİME SAHİP ÇIKIYORUZ

4+4+4’Ü BİRLİKTE DURDURALIM

BÜYÜK İSTANBUL EYLEMİNE ÇAĞRI

5 EYLÜL SAAT 17.00 TAKSİM MEYDANI


Yeni eğitim yılının başlamasına günler kaldı. AKP zorla Meclis’ten geçirdiği 4+4+4’ü uygulamaya çalışıyor. Çocuklarımızın yaşamını, bu toplumun geleceğini karartacak bu yasanın her yanı dökülüyor, AKP’nin elinde kalıyor. Yetkililer itirazlara cevap veremiyor, sorunların nasıl çözüleceğini yanıtlayamıyor. Veliler, eğitimciler, bilim insanları ise ülkenin dört bir yanında yasaya karşı çıkışlarını sürdürüyor. Endişe etmekle yetinmeyelim, harekete geçelim! Eğitim yılı başlamadan, bu yasa çocukların başına yıkılmadan İstanbul’da uyarı eylemimizi gerçekleştirelim!

Bu yasanın durdurulmasını istiyoruz! ÇÜNKÜ 4+4+4;

Bilimsel değildir.

Eğitimi paralılaştırmak, özelleştirmenin önünü açmak için çıkarılmıştır.

İlkokula zorla kaydettiği 5 yaşındaki çocuğumuzun zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimine zararlıdır.

Okullarımızın elimizden alınması, öğrenci ve öğretmenlerin sürgün edilmesi demektir.

Çocuk işçilik demektir, amacı itaatkar, ucuz işçiler yetiştirmektir.

Kadınların eğitim hakkının gaspı ve çocuk gelinler demektir.

Dindar ve kindar nesiller, seçmeli adı altında zorunlu din dersleriyle eğitimin her kademesinin imam hatipleştirilmesi demektir.

Öğretmenlerin güvencesizleştirilmesi, sürgünü, haklarının gasp edilmesi demektir.

Bizler;  veliler, eğitimciler, öğrenciler, demokratik kitle örgütleri, yöre dernekleri, Alevi örgütleri, emek ve meslek örgütleri, bilim insanları, yazarlar, gazeteciler, sanatçılar olarak 4+4+4’ü durdurmak için İstanbul’da yan yana geliyoruz.

Çocuğuna, geleceğine, okuluna, eğitime sahip çıkan herkesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları