loading
close
SON DAKİKALAR

"700 bin TL nereye bağışlandı" sorusuna RTÜK'ten yanıt geldi

"700 bin TL nereye bağışlandı" sorusuna RTÜK'ten yanıt geldi
Tarih: 12.10.2020 - 12:08
Kategori: Medya

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Sayıştay raporlarından hareketle yazılan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

RTÜK’ün Twitter hesabından Sayıştay’ın RTÜK ile ilgili 2019 yılı raporlarına ilişkin iddialara yanıt verildi. 

RTÜK'ün açıklaması şöyle:

"Bazı basın ve yayın organlarında, Sayıştay raporlarından hareketle RTÜK'ün 2019 hesaplarına dair bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış haberlere yer verilmiştir.

Bahse konu haberlerde, raporda geçen "kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler" karşılığı olarak ödenen 700 bin TL'lik tutarın, bir kısmı kuruluşlara yapıldığı algısı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Kamu giderleriyle ilgilenen herkesin bildiği üzere, devlet memurlarının yemek ödemeleri, eskiden beri bu bütçe kodunda gösterilerek muhasebeleştirilmektedir. RTÜK tarafından hiçbir derneğe, vakfa ya da STK'ya herhangi bir bağışta bulunulmamıştır."

 
Ne olmuştu?
 
Sözcü yazarı Çiğdem Toker, “Saraçoğlu’na Veda” başlıklı bir yazı kaleme almış, yazısının "RTÜK 700 bin TL'yi nereye bağışladı" başlıklı bölümünde, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün RTÜK hakkında soru önergesine yer vermişti. 

Yasin Öztürk önergesinde, "‘Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yapılan Transferler’ kapsamında yapılan 700.000 TL'lik bağış ve/veya yardımlar; hangi kuruluş ya da kuruluşlara yapılmıştır" sorusunu soruyordu. 

 

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları