loading
close
SON DAKİKALAR

ABD'de vaka sayısında artış yaşanan eyalette kısıtlamalara geri dönme kararı alındı

ABD'de vaka sayısında artış yaşanan eyalette kısıtlamalara geri dönme kararı alındı
Tarih: 14.07.2020 - 15:42
Kategori: Dünya

ABD’nin California eyaletinde koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle valilik barlar, restoranların kapalı kısımları, spor salonları ve kiliselerin bina içlerindeki faaliyetlerinin yeniden kapatılması kararı aldı.

ABD’nin California eyaletinde son iki haftada vaka sayılarında yüzde 28’in üzerinde artış görüldü. California’da bugüne dek 329 binden fazla vaka ve 7 binden fazla can kaybı kayda geçti. Hastaların yüzde 20’si de yoğun bakım tedavisi görmek zorunda kaldı.

Bu son gelişmeler üzerine Vali Gavin Newsom, aldığı kararla yeniden kısıtlamalar getirdi.

Newsom, kısıtlamaların yeniden getirilmesiyle ilgili açıklamasında, “Corona virüsü kısa bir süre içerisinde kaybolmayacak, ta ki bir aşı ya da uygun etkili tedavi bulunana kadar” dedi.

Alınan kararla alışveriş merkezleri, restoranların kapalı bölümleri, kuaförler, güzellik salonları, müzeler, sinema ve tiyatro ve benzeri salonlar, oyun salonları ve benzeri tüm kapalı alan içeren mekanların yeniden kapatılması kararlaştırıldı.

Eyaletin Los Angeles ve San Diego şehirlerinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitimin online ortamda devam etmesi kararı alındı. Söz konusu kararın 720 bin civarında öğrenciyi kapsadığı ifade ediliyor.

Alınan tedbir kararlarının eyaletin 30 civarındaki bölgesinde geçerli olacağı, bunun da eyalette yaşayanların yüzde 80’inin yeniden kısıtlamalarla karşı karşıya kalacağı anlamına geleceği ifade ediliyor.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti de Vali Newsom’un kısıtlama kararına destek verdiğini dile getirdi. Belediye Başkanı, sadece Los Angeles’ta Kanada’dan daha fazla sayıda vaka olduğunu hatırlattı.

Kaynak : Amerika'nın Sesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları