loading
close
SON DAKİKALAR

ABD’den Türkiye’ye Oruç Reis tepkisi

ABD’den Türkiye’ye Oruç Reis tepkisi
Tarih: 13.10.2020 - 17:11
Kategori: Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine devam etmesine ilişkin 11 Ekim'de yayınlanan yeni NAVTEX ilanı üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye'nin 11 Ekim günü, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın hak sahibi olduğunu kaydettiği bölgelerde araştırma faaliyetlerini yeniden başlatılacağı yolundaki açıklamasının “esefle karşılandığı” kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, “Türkiye'nin açıklaması, bölgedeki gerginlikleri tek taraflı olarak tırmandırmakta ve NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye arasında kritik öneme sahip ön görüşmelerin yeniden başlamasını kasten zorlaştırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus tarafından yayınlanan açıklamada ayrıca “Zorlama, tehditler, korkutma ve askeri faaliyetler, Doğu Akdeniz'deki gerginlikleri gidermeyecektir. Türkiye'yi bu planlı kışkırtıcı hamleyi sona erdirmeye ve Yunanistan'la derhal ön görüşmelere başlamaya çağırıyoruz. Tek taraflı adımlar güven inşa edemez ve kalıcı çözümler üretemez” denildi.

Kaynak : Amerika'nın Sesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları