loading
close
SON DAKİKALAR

ABD'li aktivistten George Floyd'un öldürülmesinin ardından ses getiren konuşma: Şiddeti, yağmayı sizden öğrendik

ABD'li aktivistten George Floyd'un öldürülmesinin ardından ses getiren konuşma: Şiddeti, yağmayı sizden öğrendik
Tarih: 30.05.2020 - 16:50
Kategori: Dünya

ABD'nin Minneapolis kentinde gözaltına alınan George Floyd'un bir polis memuru tarafından boğularak öldürülmesinin ardından yapılan protestoa konuşan aktivist Tamika Mallory kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd isimli siyahi Amerikalıyı gözaltına alan Derek Chauvin isimli polis, yere yatırdığı Floyd'un ensesine basmış, nefes alamadığını söylemesine rağmen işkenceyi sürdürerek ölümüne neden olmuştu.

Floy'un ölümü sonrasında başta Minneapolis olmak üzere bir çok eyalette protestolar düzenlendi. 

Protestolardan birinde konuşan aktivist Tamika Mollary'nin konuşması gündem oldu. Mallory, "Buraya geldiklerinde Amerikan Yerlileri’ni yağmaladılar. Yağmacılığı sizden öğrendik. Şiddeti sizden öğrendik. Eğer bizden daha iyisini bekliyorsanız, önce siz bunu yapın" dedi.

Mallory'nin konuşması şöyle:
“Eğer Target’ı yaktılarsa umurumda değil.  Çünkü Target'ın bizimle birlikte sokaklarda olup, hakkımız olan adaleti bizimle araması lazım. AutoZone firması Philando Castile arabasında vurulduğunda neredeydi? Eğer halkın savunmasına gelmiyorsanız onları sorgulayamazsınız. Genç insanlar ve hayal kırıklığına uğramış diğerleri sizin para verdiğiniz insanlar tarafından provoke edildiğinde bizi sorgulayamazsınız. Provokatörlere para veriyorsunuz. Aramııda olmaları için, aramıza karışıp taş atsın, camları kırsın, binaları yaksın diye para verdiğiniz provokatörler. Gençler buna tepki gösteriyorlar, öfkeliler Bunu durdurmanın kolay bir yolu var. Polisleri tutuklayın, onlara suçlama yöneltin. Sadece Minneapolis’tekileri değil, Amerika'nın tamamında siyahilerin katledildiği tüm şehirlerde tutuklayın. İşinizi yapın.

Bu ülke siyahiler için hiçbir zaman özgür bir ülke olmadı. Ve artık yorulduk. Bize yağmalamadan bahsetmeyin. Yağmacı olan sizlersiniz. Amerika siyahi insanları yağmaladı. Buraya geldiklerinde Amerikan yerlilerini yağmaladılar. Yağmacılığı sizden öğrendik. Şiddeti sizden öğrendik. Eğer bizden daha iyisini bekliyorsanız, önce siz yapın."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları