loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Partisi, Atatürk'e hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunacak

Adalet Partisi, Atatürk'e hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunacak
Tarih: 17.07.2019 - 09:09
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi, sosyal medyada Atatürk'e 'münferit ya da organize' hakaret suçu işleyenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, parti olarak sosya medyada Atatürk'e hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Öz, yaptığı açıklamada, Bundan böyle meydanı boş bulup Atatürk’e hakaret suçu işleyenleri parti teşkilatlarımızla yakın takibe alacağız ve ceza alana dek peşlerini bırakmayacağız" dedi.

Öz'ün açıklaması şöyle:

"5816 Sayılı Kanun Atatürk’e hakaret suçunu ve verilecek olan cezaları kapsamaktadır.

Kanunda yer alan maddelerin detayı şöyledir;
- Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
- Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
- Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
- Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.
- Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.

AKP cenahından bu duruma itiraz edenler olacaktır ancak unutmasınlar ki benzer cezalar Cumhurbaşkanına hakaret için de geçerlidir.

Bizler yasalara saygılıyız. Bundan böyle meydanı boş bulup Atatürk’e hakaret suçu işleyenleri parti teşkilatlarımızla yakın takibe alacağız ve ceza alana dek peşlerini bırakmayacağız!"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları