loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz; Yargının gözü siyasetin sözünde değil kanun kitabında olmalıdır!

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz; Yargının gözü siyasetin sözünde değil kanun kitabında olmalıdır!
Tarih: 07.07.2019 - 08:57
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz; Buradan devletin Savcısına soruyorum, mademki kapatacaktınız bu soruşturmayı neden açtınız? Bizlerin bilmediği hukuki gerekçe nedir? Ya da bu olay parti kurma arefesinde olan Babacan’a yargı üzerinden verilen bir ayar mıydı?

Geçen hafta eski Bakan Ali Babacan hakkında FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş ve açılan soruşturma dosyası gereği dönemin Hazine Müsteşarlığı çalışanları ‘bilgilerine başvurulmak üzere’ ifadeye çağırılmıştı..

Sonra her ne olduysa Bülent Arınç katıldığı bir televizyon programında konuştu ve bir anda Babacan dosyası kapandı!

İşte o konuşma:

"Bu savcılar hukuku biliyorlarsa bence sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümete karşı yanlışın içindeler. Hukuken de yanlış, siyaseten de yanlış. Sayın Babacan 14 yıldır bakanlık yaptı. 2002'de benden önce. Ben Meclis Başkanıydım. Bir bakanın yargılanması konusunda Anayasa'da özel hükümler var bu bir. Bunu sayın savcının bilmesi lazım. İkincisi bu bakana herhangi bir suçlama varsa, sayın savcım şunu bilsin, Bakanlar Kurulu'nda ortak sorumluluk esastır. Bunu düşünsün, aklını başına alsın. Bakanlık yaptığına, görevinden dolayı suçlamalar olacaksa bütün Bakanlar Kurulu'nu ortaya koyacak uygulama yapması lazım."

Buradan devletin Savcısına soruyorum, mademki kapatacaktınız  bu soruşturmayı neden açtınız?

Bizlerin bilmediği hukuki gerekçe nedir?

Ya da bu olay parti kurma arefesinde olan Babacan’a yargı üzerinden verilen bir ayar mıydı?

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları