Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: Cumhuriyet ilkeleri en güzel 'Asr-ı Saadet' döneminde uygulanmıştır

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Cumhuriyet'in 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulundu. Vecdet Öz "Yüce İslam'ın temel hükmü olan ve Allah ümmetinin temsilini esas alan Cumhuriyet, erdemli ve inançlı insanların rejimidir" dedi.
Cumhuriyet'in 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklamada bulunan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Cumhuriyet ilkelerinin 'en güzel asr-ı saadet döneminde uygulandığını söyledi. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet'in en ideal ve hiçbir zaman terkedilmemesi gereken aydınlık bir yol olduğunu söyleyen Vecdet Öz "Türk milletinin yeniden doğuşunun simgesi, milli ve manevi değerlerin aynı manada buluştuğu kutlu bir gündür" ifadelerini kullandı.
Adalet Partisi lideri Vecdet Öz'ün Cumhuriyet'in 95. yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklama şöyle:
"Cumhuriyeti Arapça kökenli Cemhere ve Cumhur köklerinden türemiştir..
Cemhere; bir araya getirme, toplama, cemiyet, toplum, kamu manasındadır.
Cumhur; kavmin temsilcileri, eşrafı, ileri gelenleri manasındadır.
Bu köklerin birleşik manası olan Cumhuriyet; eski dilde, idarecileri belli bir dönem için seçilen ve idaresi tevarüse yani babadan oğula ve mirasa dayanmayan, Allah’ın ümmetini temsil eden cumhurun (temsilcinin) seçimi ile belirlenen yönetim şekli (rejim) dir.
Resûl-i Ekrem (s.a.v): Bir hadis-i şerifte, "Mü'minlerin güzel gördüğü şey, Allahû Teâla (cc) katında da güzeldir." hükmünü beyan buyurmuştur. Bu hüküm ancak ümmetin çoğunluğu tarafından kabul edilen delil ve amel i salih ile mümkün olur.
Peygamber (s.a.v.) efendimizin yaşadığı Asr-ı Saadet döneminde, günümüzün Cumhuriyet ilkeleri en güzel biçimde uygulanmıştır. Çünkü insan hakları, demokrasi, özgürlük, güzel ahlak, bilim, sanat, estetik gibi Kur'an ahlakının gereği olan kavramların tümü Cumhuriyet'in de temel ilkelerini oluşturur.
İnsanlığa mutluluk ve yaşama sevinci sunan bu model, Allah’ın Kur'an da bildirdiği ve kulları arasında yaşanmasını istediği gerçek Müslüman ahlakıdır. Cumhuriyet nizamı, ideolojik manalar yüklenerek kasten kirletmiştir ve biran önce aslına rücu ettirilmesi gerekmektedir.
Yüce İslam'ın temel hükmü olan ve Allah ümmetinin temsilini esas alan Cumhuriyet, erdemli ve inançlı insanların nizamı (rejimi) dır. Cumhuriyet ile cehalet bir yerde asla barınamaz. Bu nedenle din istismarcısı cahil ve bağnazların cumhuriyet yanlısı olması beklenemez.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, ülkemiz için en ideal ve hiçbir zaman için terkedilmemesi gereken aydınlık bir yoldur. Türk milletinin yeniden doğuşunun simgesi, milli ve manevi değerlerin aynı manada buluştuğu kutlu bir gündür.
Bu kutlu buluşmanın 95. yılında, Cumhuriyeti bizlere armağan edip ebediyete intikal eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm devlet büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyor; onları vefa, minnet ve şükranla anıyorum.
28 Ekim öğleden sonra başlayarak 29 Ekim akşamı fener alayları ile devam edecek olan Cumhuriyet kutlamalarının ülkemizde yeni bir uyanışa vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten tebrik ediyorum"
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












