loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Davutoğlu AKP'yi topa tutarak istifa etti: Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur

Ahmet Davutoğlu AKP'yi topa tutarak istifa etti: Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur
Tarih: 13.09.2019 - 11:27
Kategori: Siyaset

AKP'den ihraç süreci başlatılan Ahmet Davutoğlu basın açıklaması yaptı. Davutoğlu istifa ettiğini duyurdu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"AK Parti kuruluş zamanlarından uzaklaştı. AK Parti adaletten kalkınmaya değişti. Genel başkanlığı bıraktığımızdan itibaren AK Parti'deki yanlışlıkları en yetkili makamlarla paylaştık. Bu önerilerimiz dikkate alınmadığı halde kamuoyunda paylaşmadık. Niye 22 Nisan'dan itibaren konuşmaya, çözüm önerilerimizi yüksek bir sesle dile getirmeye başladık? 31 Mart seçimleri AK Parti oy kaybetmişti, tabanımız kaygı içindeydi, önümüzde 4 yılık seçimsiz bir dönem vardı. Eleştirilerimizden habersiz tabanımız bizi de sorguluyordu. Biz 22 Nisan'da açıklamayla amacımız kuruluş amacından uzaklaşan AK Parti'yi uyarmaktı. Partimizin kuruluş çerçevesinde çağrı yapmaktı.

Konuşmalarımızda cumhurbaşkanımız, dava dememize rağmen hain, bölücü denilerek tehdit edildik. 

İsimlerimizi tarihten silmeye kalktılar. Bizi unutturabilmek için mahalle başkanından genel merkezdekilere kadar milyonlarca vefakar AK Parti vatan evladının emeklerini yok sayarak kul hakkına girdiler.

Söylediklerimize yanlış diyemeyenler bize yönelik ihraç süreci başlattılar. Tebligat ulaşınca derin bir utanç yaşadık. Metin somut gerekçeye dayanmıyor, son derece özensiz hazırlanmıştı. Bu ihraçlarla parti içindeki eleştirilerden kurtulacağını düşünenler kopuşu derinden hissedecekler. 

AK Parti, dayandığı toplumsal siyasi merkezi tasfiye etmiştir. AK Parti bu kararla 18 yıl önce kurulan AK Parti'yi tasfiye etmiştir. 

Bugünkü yönetim ve siyaset anlayışıyla dar bir kadronun yönetimine girmiş olan AK Parti'nin, Türkiye'yi daha iyi bir geleceğe taşıma kapasitesi, ülkemizin ve milletimizin sorunlarına çare olma imkan ve ihtimali kalmamıştır.

İşletilen süreç hukuk işlemi değil, sonucun baştan yazıldığı bellidir. Yıllarca emek verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz. Tabelalar geçici her türlü mücadeleyi anlamlı kılan değerler kalıcıdır. 

İnsanı merkeze alan, evrensel değerleri yaşatan, yolsuzluklarla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele edilen, düşünce, ifade, din ve vicdan özgürlüklerin sınırlandırılmadığı, farklılıkların güven ve huzurla bir arada yaşadığı, demokratik hukuk kurallarının işletildiği, kamu malına el uzatılmayan, akraba ve adam kayırmacılığın olmadığı, şeffaflığın hakim olduğu, liyakatin esas ölçü alındığı, güvenlik özgürlük dengesinin korunduğu, çağdaş bir eğitim sisteminin hayata geçirildiği, refahın belli ellerde toplanmadığı adil bir şekilde toplumun geneline yayıldığı, her kesimiyle dünyaya açık, barışçıl ve insani diplomasiyi esas alan demokratik bir düzen kurmak isitiyoruz. Bugünden itibaren zikrettiğimiz temel ilkeler doğruştusunda yeni bir siyasi harketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun herkesi bir araya gelmeye davet ediyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları