AKP Sözcüsü Mahir Ünal'dan 'Süleyman Soylu' açıklaması

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'li il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması talimatına ilişkin soruya, "PKK'nın gözdağı vermek adına işlediği bu cinayete dönük HDP ya da CHP'den tek bir tepki geldi mi?" dedi.
Ünal'ın konuya iişkin açıklamaları şöyle:
"Seçimden sonra bir olay oldu. Ağrı'da bir bakkal AK Parti'ye oy verdiğ iiçin infaz edildi. Bir köpeğe işkence edildiği için hepimiz tepki verdik. Ama PKK'nın gözdağı vermek adına işlediği bu cinayete dönük HDP ya da CHP'den tek bir tepki geldi mi? O kardeşimizin yanına bırakılan notta da bu açıkça yazılıyor. Bölgede demokratik siyasete imkan vermeyen ve bunun siyasi uzantısı olan HDP'nin terör seviciliğini ne noktaya getirdiğini biliyoruz. Bu olay karşısında CHP'nin tutumunu kabullenemiyoruz. CHP'nin tutumunu, CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da kabul etmiyor. Sayın bakanın açıklamasına gelince arkadaşlarımız gerekli açıklamayı yapar.
Türkiye terörle mücadele ediyor. İçişleri Bakanlığı da mücadeleyi başarıyla sürdürüyor. İçişleri Bakanlığımız, kahraman Türk ordusu terörle mücadele sürecini yürütürken bizim bazı tevillerde bulunmamız doğru olmaz. Sayın İçişleri Bakanı bu tepkisini verirken bu talimatın niteliği konusunda açıklamayı da ona bırakmak gerekir. Bunu birilerinin siyasi malzeme haline getirmesine müsaade etmemek gerekir."
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












