loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li başkanın "Ergene'ye lağım akıyor" iddiasını laboratuvar sonuçları yalanladı

AKP'li başkanın "Ergene'ye lağım akıyor" iddiasını laboratuvar sonuçları yalanladı
Tarih: 19.10.2020 - 11:13
Kategori: Yurt

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, AKP'li ilçe başkanının, "Ergene'ye lağım akıyor" iddiasını laboratuvar sonuçlarıyla yalanladı.

Trakya'nın tek kadın Belediye Başkanı Özlem Becan, AKP'li ilçe başkanının, Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin "çalıştırılmadığı, Ergene Nehri'nin evsel atıklarla kirletildiği iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. 

İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nde sızıntı sularının analizininin yaptırıldığını ve söz konusu suyun lağım suyu olmadığınıın kanıtlandığını belirten Özlem Becan "Ergene'ye lağım akıtıyorlar" dedigi suyun değerleri, sınır birim değerin çok daha altında çıkmış ve bu suyun yağmur suyu ve yüzey sızıntı suyu olduğu bilimsel verilerle kanıtlanmıştır" dedi. 

"Uzunköprü Belediyesi tarafından Ergene Nehri'ne kirli su verilmediğini yine bilimsel verilerle kanıtladık" diyen Özlem Becan'ın açıklaması şöyle:

Allah kimseyi yalan söyleyip, bu yalanı da ısrarla savunmak zorunda bırakmasın.
Geçtiğimiz günlerde Akp İl Başkanı gerçeği yansıtmayan beyanatında Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin "çalıştırılmadığını" söyledi.
Bu açıklamaya istinaden, tesisimizin çalıştığını Bakanlık raporları ve akredite laboratuvarda yaptırdığımız analiz sonuçlarını komuoyu ile paylaşıp ve tesisimizde sorunsuz şekilde her gün 6000m3/gün atık suyu arıtıp Ergene Nehri'ne deşarj ettiğimizi kanıtlamamız üzerine, samimiyetsiz bir siyasi manevrayla; biz "çalıştırılamıyor" demedik "işletilemiyor" dedik dediler.
Ardından yalanı yalanla örtmeye çalışıp, yağmur suyu ve yüzey sızıntı sularının başında toplanan koca koca adamlar, gözümüzün içine baka baka "Ergene Nehri'ne lağım akıyor" dediler.
Dün İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’mizde yaptığımız basın toplantısında o "Ergene'ye lağım akıyor" dedikleri sızıntı sularının analizini yaptırdık ve bunun lağım suyu olmadığını kanıtlayıp laboratuvar sonuçlarını kamuoyu ile paylaştık.
Şöyle ki; 26.12.2019 tarih ve 2019/17 sayılı Ergene Nehrinde Deşarj Standartlarında Kısıtlama Genelgesi ile evsel atık su arıtma tesislerinin uyması gereken KOI standardının maksimum 125 mg /L olması istenmektedir. Bahse konu olan 3 yüzeysel su kaynağından alınan numunelerin KOI parametrelerinin değerleri 86,17 - 88,65 - 96,43 mg /L’dir.
Yani 125 birim ve altı değerin genelge kapsamında sakınca bulunmadığı söylenirken İlçe Başkanının başında beyanat verip "Ergene'ye lağım akıtıyorlar" dedigi suyun değerleri, sınır birim değerin çok daha altında çıkmış ve bu suyun yağmur suyu ve yüzey sızıntı suyu olduğu bilimsel verilerle kanıtlanmıştır.
Sonuç olarak Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin daha önce söylediğimiz gibi sorunsuz bir şekilde çalıştığını ve Uzunköprü'deki Evsel atık sularının arıtıldığını, Uzunköprü Belediyesi tarafından Ergene Nehri'ne kirli su verilmediğini yine bilimsel verilerle kanıtladık.

Şimdi; Sayın İl Başkanı ve Sayın İlçe Başkanının tüm Uzunköprülüleri zan altında bırakan mesnetsiz iddialarına bizler bilimsel verilerle ve raporlarla cevap verdikten sonra, kendilerinden #AilemUzunköprüm adına özür dilemelerini bekliyoruz.

Ve lafı dolandırmadan bir kez daha soruyoruz: ZEHİR VE ÖLÜM SAÇAN, İNSANLARIMIZI KANSER EDEN, HAYATTAN, AİLESİNDEN KOPARAN, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ TEHDİT EDEN, SANAYİ KANALİZASYONUNA ÇEVİRDİĞİNİZ ERGENE NEHRİ'Nİ NE ZAMAN TEMİZLEYECEKSİNİZ?"

AKP İl Başkanı ve ilçe başkanı temelsiz iddialarının altında kalmıştır. Tüm bu anlamsız ve gerçekten uzak açıklamalarına dayanarak ve asılsız iddialarını hayal dünyasında gerçekleştiren AKP il başkanı Uzunköprü ve Uzunköprülüler için üzüldüklerini söylüyor. Kendisinin Uzunköprü için üzülmesine gerek yok. Uzunköprü’nün üzülecek hiçbir şeyi yok. Her üç kişiden ikisinin oyunu alan bir belediye başkanı olarak Uzunköprü ile ilgili her sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.
Kendisi illa bir şeylere üzülmek istiyorsa; ilk önce, Ergene yüzünden kanser olup hayatını kaybeden insanlara üzülsün, yıkılmaya terk edilen tarihi Uzunköprü’ye üzülsün, evinde tencere kaynatamayan ailelere üzülsün, evine ekmek götüremeyen babalara üzülsün, işsizlikten kırılan vatandaşlarımıza üzülsün, 10 TL’ye dayanan euroya, çöken ekonomiye, batan sanayimize üzülsün, geleceği kararmış gençlerimize üzülsün.
Uzunköprü emin ellerde bunun için kaygılanmasınlar. Son olarak davetimi bir kez daha yeniliyorum, AKP İl Başkanı, il yöneticileri, ilçe başkanı ve ilçe yöneticileri meclis üyeleri; istedikleri gün, istedikleri saat gelip, tesisimizin çalışıp çalışmadığını gelip kontrol edebilirler.
Bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da her daim halkımızdan aldığım destek ve
güvenle; Uzunköprü’nün kızına yakışır bir şekilde çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yaşayan tüm bu asılsız iddia ve talihsiz açıklamaları halkımızın ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

İlgili haber:

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; AKP İl Başkanı'nın, temelsiz, mesnetsiz beyanatını hayretle karşılıyoruz, belediyemizin İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisinin çalışmadığı yönündeki iddia ve açıklamaları asılsızdır 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları