loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Elitaş: İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek hakkında suç duyurusunda bulunacağız

AKP'li Elitaş: İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek hakkında suç duyurusunda bulunacağız
Tarih: 07.02.2020 - 13:44
Kategori: Siyaset

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İlker Başbuğ'un iddialarıyla ilgili gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve bugün öğleden sonra Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

AKP'li Elitaş, "avukatlar 6 kişi adına hem Dursun Çiçek ve İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi. 

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bir televizyon programındaki sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partili milletvekillerine Başbuğ hakkında dava açılması talimatı vermesiyle başlayan tartışma devam ediyor.

AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, İlker Başbuğ’un iddialarıyla ilgili gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve bugün öğleden sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Elitaş, "Parlamenter olan milletvekili arkadaşlarımızın bu işi düşünmesi gerekir. Parlamentoyu bombalayan bir terör örgütünü yeni gördük. Parlamentoyu susturmak için yapılan bir icraat olduğunun  bunun görünmesi gerekir." diye konuştu. 

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, geçen hafta özel bir televizyon kanalında bir programa konuk olmuştu.Haziran 2019'da TBMM'den geçirilen torba yasadaki “askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan” maddeyi hatırlatan Başbuğ, “26 Haziran 2009'daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ'nün siyasi ayağı yok dersek gerçek inkar olur” demişti.

Kaynak : Yeniçağ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları