loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li eski vekil: MHP ile ittifakın bize bir faydası yok. MHP, benim partimin mayasını bozuyor

AKP'li eski vekil: MHP ile ittifakın bize bir faydası yok. MHP, benim partimin mayasını bozuyor
Tarih: 29.07.2019 - 11:23
Kategori: Siyaset

AKP'de 4 dönem milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapan, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu eski Başkanı Ayhan Sefer Üstün, partisinin MHP ile ittifakına ilişkin çarpıcı ifadelerde bulundu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın isimlerden AKP'li Ayhan Sefer Üstün, Çağlar Cilara'nın YouTube kanalına konuk oldu. Üstün, "Ak Partililer neredeyse artık bir MHP'li, bir ülkücü gibi düşünmeye başladılar. Benim için en büyük sıkıntı bu. Ak Parti'nin demokrat bir yapısı vardı" diyerek partisinin MHP ile ittifakını eleştirdi.

"MHP, AKP'NİN MAYASINI BOZUYOR"

MHP'nin, AKP'nin mayasını bozduğunu ileri süren Üstün, "MHP ile ittifakın bize bir faydası yok. MHP, benim partimin mayasını bozuyor. Bir zaman gelecek elinde MHP'lileşmiş, aşırı sağa kaymış bir parti kalacak. Bizi dinlemek varken Perinçek dinleniyor" diye konuştu.

"UCUBE SİSTEM"

Ayhan Sefer Üstün, Türkiye'de uygulanan başkanlık sistemine ise 'ucube sistem' benzetmesi yaparak ağır eleştirilerde bulundu. Üstün, "Ucube parlamenter sistemden kaçalım derken başka bir ucube sisteme yakalandık. Burada kuvvetler ayrılığının olmadığı, parlamentonun iyice güdükleştiği bir sistemle karşı karşıyayız, bu sistem başkanlık sistemi değil" diye konuştu.

Ayhan Sefer Üstün, o dönemde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 18 sayfalık itiraz metnini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığını da sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları