loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Mustafa Yeneroğlu: Ahlaki üstünlüğü kaybettiğimiz için İstanbul'u kaybettik

AKP'li Mustafa Yeneroğlu: Ahlaki üstünlüğü kaybettiğimiz için İstanbul'u kaybettik
Tarih: 23.06.2019 - 19:26
Kategori: Siyaset

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun 2. kez İBB Başkanlığını kazanmasının ardından, "Ahlâkî üstünlüğü kaybettiğimiz için İstanbul'u kaybettik Samimî öz eleştiri yaparak yeniden ümit olabiliriz" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nu tebrik eden AKP'li Mustafa Yeneroğlu,"Hiç kimseyi dışlamadan herkesi kucaklamasını ve tüm İstanbulluların belediye başkanı olmasını gönülden diliyorum. İstanbul için milletimizin kararı hayırlara vesile olsun" ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"Ahlâkî üstünlüğü kaybettiğimiz için İstanbul'u kaybettik. Samimî öz eleştiri yaparak yeniden ümit olabiliriz. Bunun için geçmişi ve mitleri bırakıp geleceğe ve gençlerin hayallerine bakmalı, rasyonalite, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve temel haklara odaklanmalıyız.

Benim de bir Türkiye hayalim var. Herkesin ayağının yere bastığı, beğenmediğimiz düşüncelerin öfke veya şiddet ile bastırılmadığı, toplumsal farklılığın zenginlik kabul edildiği, Türkiye'nin refahının çok seslilikte görüldüğü ve karşılıklı tahammülsüzlüğün aşıldığı bir Türkiye.

Karşılıklı olarak bizi endişelendirmesi gereken bizim gibi düşünmeyenler, inanmayanlar veya yaşamak istemeyenler değil, korkularımızın öz güvenimizi aşmış olması ve birbirimizi ezerek yol alabileceğimiz zannı.. Hayallerini yurt dışında kuran gençler gerçeği bizi endişelendirsin.

Ehliyet ve liyakatın esas alınmadığı konusunda gençlerin feryadı bizi endişelendirsin, üniversite mezunu olup ta işsizlik kervanını büyüten gençlerin sayısı bizi endişelendirsin, adalet sistemimize güvenin dipte olduğu haykırışı bizi endişelendirsin.

Ben tüm sorunlarımızı aşabileceğimize inanıyorum; yeter ki birbirimizi düşmanlaştırmayalım, yeter ki komplo teorileriyle birbirimizi zehirlemeyelim, yeter ki sorunları doğru tespit ederek rasyonel çözümlere odaklanalım ve demokrasimizi ve hukuka güveni güçlendirelim.

Sayın @ekrem_imamoglu beyi tebrik ediyorum. Hiç kimseyi dışlamadan herkesi kucaklamasını ve tüm İstanbulluların belediye başkanı olmasını gönülden diliyorum. İstanbul için milletimizin kararı hayırlara vesile olsun."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları