loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Özhaseki, Zeydan Karalar'ı hedef aldı: Makam odasını haczettirmek gerçekten büyük bir maharet ister

AKP'li Özhaseki, Zeydan Karalar'ı hedef aldı: Makam odasını haczettirmek gerçekten büyük bir maharet ister
Tarih: 12.07.2020 - 14:16
Kategori: Siyaset

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, makam odasındaki eşyaları önceki yönetimin bıraktığı borç nedeniyle haczedilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı hedef alan açıklamalar yaptı.

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın makam odasındaki eşyalar, MHP'li Hüseyin Sözlü'nün başkan olduğu dönemden kalan borç nedeniyle haczedilmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Zeydan Karalar'ı hedef alan açıklamalar yaptı. Özhaseki, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Böyle devasa bir geliri olan belediyeyi yönetememek, makam odasına kadar haczettirmek gerçekten büyük bir maharet ister. Mağduriyet edebiyatının arkasına sakladıkları iş bilmezliklerini bizler çok net görüyoruz. Milletimizin de gördüğünden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:
"Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi belediyecilik; zahmetli iştir. Vatandaşa hizmet etmeyi dert edinen insanların işidir. 2014 yılında Seyhan Belediyesi'ni 30 milyon TL fazla para ile devralan mevcut CHPli Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, 140 milyon TL borçla bırakmıştı.

Bugün ise 2019'da 2 milyar TL geliri olan Adana'yı yönetememiş makam odasının haczi ile gündeme gelmiştir. Bu durum olsa olsa iş bilmezliktir, beceriksizliktir ya da kötü kurgulanmış, basit bir şekilde ortaya konulmuş bir senaryodur.

Böyle devasa bir geliri olan belediyeyi yönetememek, makam odasına kadar haczettirmek gerçekten büyük bir maharet ister. Mağduriyet edebiyatının arkasına sakladıkları iş bilmezliklerini bizler çok net görüyoruz. Milletimizin de gördüğünden kimsenin şüphesi olmasın.

Belediyecilik algı oyunlarıyla prim yapma yeri değil; hizmet etme yeridir. Milletin aklıyla dalga geçmeye kalkanların sonu hüsrandır."

Ne olmuştu?

Zeydan Karalar, Belediye Meclisi toplantısında, makam odasına haciz geldiğini açıklamış, yaşananları şöyle aktarmıştı: 

"2016'da Aydın Prefabrik adındaki firma buraya parke işi yapmış. 2016'dan bugüne kadar parasını alamadığı nedeniyle makam odamızı hacze gelmiş. 3 sene beklemiş paralarını almamışlar. Bir insan bir iş yapıyor 4 sene bekliyorsa parasının peşinde koşmuyorsa o işin nasıl fiyata alındığını tahmin etmek zor değil. 100 liralık işi belki 400 TL'ye yapmıştır belki, inceletiyorum. Çok ciddi bir istihbarat da var, kendi sattığı taşları kendi işinde kullandığı haberleri var.

2016'dan beri beklemiş Zeydan Karalar başkan olunca haciz getirmiş. Frima, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 30 milyon liraya yakın iş yapmış, 20 milyon liraya yakın ödeme yapılmış. Sadece 2020 yılında 6 milyon 400 bin lira önceden yapılan protokoller için ödeme yaptık."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları