loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: 19 Mayıs devlet törenine katılmadık çünkü o bir devlet töreni değil, iktidar partisinin şovuydu

Akşener: 19 Mayıs devlet törenine katılmadık çünkü o bir devlet töreni değil, iktidar partisinin şovuydu
Tarih: 21.05.2019 - 10:07
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çıktıkları yol Türk tarihinin dönüm noktalarından biri oldu. Bugün bayrağımız dalgalanıyor, ezanımız okunuyorsa bunu istiklal sevdalılarının mücadelesine borçluyuz. GİK toplantısı sonrası aziz milletimize bildirgemizi ilan ettik. Dedik ki, bu milleti refah ve bolluk içinde yaşatmak gibi bir zorunluluğumuz var. Bu aziz milletin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. Ülkeyi yönetenler bu milletin acılarına çare bulmak zorundalar. Sonra fısıltı gazeteleri dedikodulara başladı. Dediler ki Meral Akşener devlet törenine katılmadı. Evet katılmadık çünkü o bir devlet töreni değil, iktidar partisinin şovuydu. Zübeyde Hanım'ın Peygamber efendimizin adını verdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün adını silmeye çalışanların yaptığı tam bir riya idi. 6 Mayıs'ta YSK darbesi ile millet iradesine yok sayanların, sonra hadi Samsun'a gidenlerin inandırıcılığı yoktu. Orada AK Parti Genel Başkanı olarak boy gösterdi. Orada yapılan şovu da siyasi kurnazlığı da reddediyoruz. Biz Samsun'da siyasi hesapla giden iktidarla değil yüreği ile giden milletimizle bir arada olacağız dedik. Evet katılmadık var mı diyeceğiniz?

Türkiye, damat ve kayınpederi eliyle uçurumun kenarına getirilmiştir. Ekonomimiz harikalar diyarında yaşayan damada emanet.

-23 Haziran'da bir karar vereceğiz. Bu karar on binlerce kişi belediyenin kasasından hiç çalışmadan maaş alsın mı almasın mı? Hiç tanımadığınız kişilere sizin kesenizden lüks otomübiller kiralansın mı kiralanmasın mı? mİstanbullunun parası, sağlık, park, eğitim hizmeti olarak harcansın mı yoksa bu haramzadelerin cebine mi girsin? 

İstanbul'da bir de Cumhur İttifakı’nın terör örgütü başı ile aşkının yeniden alevlenmesini oylayacak. Gitti bebek katili, geldi İmralı. Oy için yapmadıkları kalmadı. Habur’u Oslo’yu görmezden geldiler. Bunu şehitlerimizle gazilerimizle ödedik. Bunu yeniden açmaya utanmıyor musunuz? Gencecik yaşta kocasını kaybeden eşlerden, babasını kaybeden çocuklardan utanın

Beyler, şahsi hesaplarına boğulmuş, vatandaşını duymuyor. Öyle bir düzen ki bu yıldan yıla, aydan aya, günden gene hepimiz kayıptayız. Bizi hep dışına iten hokkabaz bir düzen bu. Artık halleşmeye, kararlar almaya ihtiyacımız var. Çünkü yarın çok geç olabilir. Bütün bu aba altından sopa göstermeler, şantajlar boşa değil. Bunlar hep göz boyamadır. Siyasette kim ki durmadan vatanla, bayrakla, dinle, diyanetle konuşuyorsa bilin ki amacı farklıdır. Bir şeyler saklıyordur.

Millet açken, öğünlerini azaltıp boğazlarından kısarken bunların uğraştığı işlere bakın. 41 yeni hapishane yapacaklarmış. Bu topraklar bereket ve hürriyet yurdudur bin yıldırt. Sizin göreviniz Türkiye'yi açlar ve mahkumlar ülkesi yapmak değildir.

Bunlar evlatlarına lüks arabalar, ezidanslar, kolay kazanılmış haram para, torpilli yaşamayı miras bırakıyorlar. Harcamayı değil kazanmayı öğreneceksin. Önce kendi evlatlarını kayırmamayı öğreneceksin.

-Milletimizi açlığa sefalete mahkum edenler maalesef bir takım değerlerimizi perde yaparak altına saklanıyorlar. Vakıf işi de böyle. Bizim bildiğimiz vakıf insanların mallarını hayır için bağışlamasıdır. Vakıflar milletten almaz. Ama yeni moda şu bir akrabaya vakıf kurduruluyor sonra devletin kaynaklarını buralara aktarıyorlar. Allah'tan korkun. Sadece İBB'den bu vakıflara 850 trilyon lira aktarılmış. Mesela Okçular Vakfı diye bir vakfı var. Kimin olduğunu biliyorsunuz. Bu vakfa sadece iBB'den 16,5 trilyon lira aktarılmış. Yahu Malazgirt Meydan muhaberesinde bu kadar ok atılmadı. Koca Anadolu fethedildi bu kadar ok atılmadı. Gençler bu nasıl oktur? Sanki S-400 füzesi. İstanbul seçimin iptal edilmesinin asıl amacı budur. Yaptıkları yağmanın devam etmesini sağlamak. Bir avuç yağmacının saltanatı sürsün diye milletin iradesini yok saydılar.

-3-5 yandaşa rant dağıtmaktan girdiğiniz kılıklardan utanın. İstanbul'da havalimanı reklam panolarında Türk vatandaşlığınız İstanbul'daki evinizle birlikte hazır' diyor. 250 bin dolara ev alana Türk vatandaşlığı bedava. 5 bin yıllık Türk vatandaşlığını reklam kampanyalarına malzeme yaptılar. İktidarın vatandaşlığa verdiği değer budur.

İyice ortaya çıktı ki, Türk milliyetçilerinin son durağı da tek ocağı da İYİ Parti'dir.

-KPSS ücretini 225 TL yapmışlar. Verdikeri altı üstü bir kitapçık. İş bulmak için sınava giren birinden 225 TL istiyorsunuz. Derhal bu paraları iade edin. Sınavları ücretsiz hale getirin. 

-Damat paket açıkladı. Çıka çıka işsizlik Fonu'na çökme planı çıktı. Emeklileri köleleştirmek istiyorlar. Sayın Erdoğan bundan bir an öçnce vazgeçin. Kazanılmış haklara göz dikeceğinize verdiğiniz sözleri tutun. 3600 ek gösterge için söz vermişlerdi. Önergemizi reddettiler. İYİ Parti olarak ek gösterge meselesini, EYT haklarının, asgari ücretten vergi alınmaması için takip etmeye devam edeceğiz. 

-Habire paket açıklıyorlar, ben bir gülme alıyor. Bu arkadaşlar 20 yıl önce saf Anadolu çocuklarıydılar. ne olduysa oldu Berlusconi mi, Trmp mı, Putin mi bilmem... Lüks umre ziyaretleri, Kudus'e romantik tatiller, Fransa'da lüks çanta kuyrukları, bir memur emeklisinden daha fazla tutan alışveriler. Benim tekstilde çalışan kızım 12 saat çalışıp 10 TL'lik tişört üretiyor, kaydı yok ama oyu var. Lazım olunca kapıya geliyor. İstanbul gitti gidiyor. Lükse evlerinden çıkıp fakir evlere geliyorlar. Eskinin mücahidi şimdinin müteahhidi bunlar. 

Neden sen 2 bin 500 TL maaş alıyorsun da parti teşkilatında dayısı olan işe gitmeden 6 bin TL alıyor.

Bu düzen ne kadar sürecek. AK Partili kardeşim, 23 Haziran'da vereceğin karar bu haram düzenin devam etmesi ya da etmemesi şeklidne olacak.

Hukuku üstün kılmak, hak ve hürriyetleri yeniden teminat altına almak boynumuzun borcudur. Bu iç karartıcı manzara kimseyi karamsarlığa sürüklemesin. 31 Mart kinin fişinin çekildiği gündür. Bundan sonra cesaret ve iyilik, huzur ve refah kazanacak. Unutmayın, her şey iyi olursa her şey çok güzel olur. Söz veriyoruz, Türkyie iyi olacak, her şey çok güzel olacak."

TBMM Grubu toplantımızda ülkemizin gündemine ilişkin görüşlerimizi paylaşıyoruz. #MilletinSesiMecliste https://t.co/qFzAYe7mLG

— Meral Akşener (@meral_aksener) 21 Mayıs 2019
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları