loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: Bunların 'gönül belediyeciliği' dediği milletimizin derdiyle dertlenmek değil cüzdanlarının gönlü

Akşener: Bunların 'gönül belediyeciliği' dediği milletimizin derdiyle dertlenmek değil cüzdanlarının gönlü
Tarih: 12.02.2019 - 10:12
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşması şöyle:

"Helikopter kazasında vefat eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Son günlerde helikopter kazaları artıyor. Bu konun da araştırılacağına inanıyorum. Zamların sorumlusu kimdir? Her iktidar döneminde fırsatçılar olur. Zamları yapan kim iktidar, zamların sorumlusu dediğiniz iktidar olmasın. Bütün tuzakları aşıp hedefe ulaşabilenlere Zümrüt-ü Anka denir. İYİ Parti Türk milletinin Zümrüt-ü Anka’sıdır. Elbet de menzile varana kadar sendeleyenler geriye dönenler olacak nefsine yenilenler olacak ama bu yürüyüş durmayacak. Zor günlerden geçen milletimiz bizimle küllerinden doğacak. Belki paramız Sarayımız yok. Biz saraylara değil hakka talip olmuşuz. Şükürler olsun şimdiye kadar yüzümüz kara çıkmadı. Ya ben İstanbul'u alırım ya da İstanbul beni diyen Fatih kadar kararlı olacağız. Geldikleri gibi giderler diyen Mustafa Kemal gibi inançlı olacağız. Ve Allah’ın izniyle başaracağız, başaracağız, başaracağız

Bizi çekmek istedikleri çukura düşmeyecek kadar devlet tecrübemiz var çok şükür. Doğru gördüğümüz yolu kimseyi kırmadan önermeye devam edeceğiz. Evet ekonomideki kötü gidişata, yargıdaki haksızlıklara öfkeleniyoruz. Sınırımızdaki güvenlik problemlerine şahit olduğumuz zaman öfkeleniyoruz ve bu sorunları çözmek istiyoruz. Vatanını seven herkes aynı duyguları yaşıyor. Hislerimiz bizi ayrıştırmamalı aksine birleştirmeli. Buradan ülkemin her köşesine sesleniyorum. Bu nezaket dilini devletin en tepesinden başlayarak 82 milyon vatandaşımızın da benimsemesini istiyoruz. Birbirimizi anlamak için adımlar atarsak sorunlarımızın çözümü de kolaylaşacaktır

Domates, biber ve patlıcanın fiyatı aracılardan artıyormuş. Kim bu aracılar? Fırsatçıların tepesine çökün diyoruz. İktidar şikayet edecek makam değildir. Ama bunlar sürekli şikayet ediyor. E yapamıyorsanız gidin kardeşim yapanlar gelsin. Ama mesele bu zamanları kollayan fırsatçılar değil ki. Her kriz döneminde illaki fırsatçılar olur. Devlet gereğini yapar. Biberi, patlıcanı, patatesi almak zorunda kalan vatandaş, bunları üreten de satan da feryat ediyor. Bu işte bir gariplik yok mu? Zamların sorumlusu dediği o aracı iktidar olmasın? Sonuçta ürünün pahalı olmasına neden olan o aracı fırsatçı demekki iktidar siz yapıyorsunuz. Bunu üzerine damat Berat diyor ki, sebze meyvenin fiyatı taşımacılık yüzünden artıyormuş. Yani patlıcanın, biberin pahalılığının sebebi, Muğla’dan Trakya’dan Nevşehir’den yola çıkan kamyonların şoförleriymiş. İyice şaşırmış bu adam. Gerçekten böyle diyor. Fiyatlar taşımacılıktan artıyormuş. Fiyat artışı taşımadan geliyor ama bunu düzeltmek için tek bir adım yok. Bunu düzeltmenin yolu bütün dünyada petrol fiyatları düşerken mazota benzine zam yapmak değildir.

Bu kentleri nasıl bu hale getirdiniz, nasıl müsaade ettiniz? Kendiniz 'ihanet ettik' dediniz. Bunların gönül belediyeciliği dediği milletimizin derdiyle dertlenmek değil cüzdanlarının gönlü.

Ekonomide, devlet, belediye yönetiminde böyle ciddiyetsizlik görmedik. Demirel'i, Özal'ı , Erbakan hocayı, Tansu hanımı, Mesut beyi gördük, beraber çalıştık böyle kifayetsiz kadrolar görmedik. Belediyecilik sadece şehrin çöpü, suyu, imarı değildir. Alınan yanlış karar sofraya gelen biberin fiyatını 16'ya yükseltebiliyor. Bir vizyon olması gerekiyor. Bu vizyon Selçuklu'da, Osmanlı'da da vardı. Başa koyduğun adam işini yapıyor mu diye bakaacksın, kardeşm. 'Bu hırsız ama bizim hırsızımız' anlayışı olabilir mi? Utanmadan bunlar söylendi. Bunlar beraber çalmak için, Habur günlerinde olduğu gibi, 2010 referandumlarında olduğu gibi en rezili en güzel diye yutturmaya çalışıyorlar. 2010'da bizzat uyarmama rağmen yanlışlarından dönmediler. Yaptıkları yanlışın bedeli 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Bu aziz millet devleti köprüden, sokaktan toplayıp getirdi. Sütü bozuktan adam olmaz. Başkasın sokan yılanı sakın koynunda barındırma. TV'lerde Türk bayrağına saldıranlar, ülkenin adını değiştirmeye kalkanlar, okyanus ötesine övgü düzenler için bir an evvel gereğini yap. Tembeller eder, beklersen biz geliyoruz zaten. Türk devlet hafızası unutmaz. 

(Vergiler) Siz geldiğinizde 60 milyar vergi toplanıyordu, şimdi 720 milyar vergi toplanıyor. Borç harç 600 milyar dolar para girdi. Nereye gidiyor bu paralar? Ben geçinmekte zorlanıyorsam bunun başka bir sebebi olması gerekir. Utanmadan dengemizi bulduk, diyorsunuz. Bu nasıl bir laf? Fiyatlar almış başını gidiyor, vergi üstüne vergi biniyor. Damat bey 'dengemizi bulduk' diyor. Neyin dengesi? Ne Türkiye 17 yıldır dengesini bulabildi ne de siz siyasette denginizi bulabildiniz? Türkiye'nin dengesi de İYİ Parti, sizin denginz de İYİ Parti. 

Esnafın işi çıkınca dükkana tanıdık birinin gelmesini ister. Esnafımızın hiçbiri bir büfeyi bunlara güvenip de teslim etmez. Çözüm bulduk diyorlar. Tanzim satışlar... Tanzim satışına karşı değiliz. Hani bunlar yeni Türkiye deyip eskiyi beğenmiyordu, devlet ticaretle mi uğraşır, diyorlardı. Buldukları çözüm pahalı olan her şeyi devlet eliyle ucuza satacaklarmış. Onu da bir zamanların karneye bağlanan ekmek gibi kiloyla veriyorlar. Domatesi biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın. Allah insanları en beğenmediği alanlarla imtihan edermiş. Hepimizin önünde bunlar gerçekleşiyor. Sorunu inkar ediyorlar, çöüzmleri çözüm değil. 2 ay daha oyaladınız diyelim, sonra ne yapacaksınız? 6 aydır bağırıyorsun niye düşmüyor bu fiyatlar? Ne bulursanız satıp betona gömeceksiniz, sonra bağırıp çağıracaksınız.

Sandığa beka beka diye gidelim istiyorlar.. Korkmayın, koltuklarınız tehlikede değil. Sandığa giderken sandalyelerin, koltukların bekası tehdit altında değil. Bu dayatma gündemle gitmeyeceğiz. Sandığa ekonomiyle, milletin gündemiyle gideceğiz, bu gündemi unutturmayacağız.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da bir bina çöktü, 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu yönetim anlayışının enkazıdır. İYİ Parti bu elim olayın peşini asla bırakmayacaktır. İnşaatı yapan müteahhitten de, inşaata izin veren belediyeden de, denetlemeyen İBB'den de hesap soracağız. Ders alsaydınız bunu yaşamazdık. Bir tek suçlu yok, yine fıtrat diyecekler. Madenlerdeki kazaların, iş cinayetlerinin üstünü nasıl örttülerse öyle geçiştirecekler. İhmalin, rüşvetin, rantın faturasını yine millete kesecekler.

(Erdoğan'a) 2,5 katrilyona aldığın uçağın kaç mermi eder? Senin o uçağının parasıyla 1 milyar 666 milyon tane mermi alınır. Mehmetçiğin tüfeğine 1 milyar tane mermi alınr. Millet ordusunun muhasebesini tutmuyor, ama bil ki senin şatafatının hesabını tutuyor." 

HDP cumhur ittifakının gizli ortağıdır. Görevi de onların ittifakına alt yapı hazırlamaktır."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları