loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: Erdoğan mevcut siyaset anlayışını sürdürürse bir daha seçim kazanamayacağını anlamış olmalı

Akşener: Erdoğan mevcut siyaset anlayışını sürdürürse bir daha seçim kazanamayacağını anlamış olmalı
Tarih: 25.06.2019 - 09:54
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşması şöyle:
"-Biz bu arkadaşların T.C. ibaresinden rahatsız olduklarını öğrendik, ama hangi arada İstiklal Marşı'na sinir olmaya başladılar? Onu da yeni öğrendik.
-Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsan boş, göklerden gelen bir karar vardır. 23 Haziran demokrasi, adalet bayramı oldu. Millet iradesini yok sayanlara, sandığı tekmeleyenlere anlamlı bir ders veren büyük Türk milletine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Egemenliğin kayıtsız şartsız sahibi aziz İstanbulluları yüce Meclisimizin çatısı altında tebrik ediyorum. Parti ayrımı yapmadan tüm kışkırtmalar, sinir uçlarıyla oynayan tavırlara rağmen millietimizin gösterdiği olgunluk her türlü takdirin üzeindedir. Bu milletin evladı olmaktan bir kez daha gurur duyuyorum. Milletimiz bir kişiyi, bir siyasi partiyi destekledi mi arkasında durur. Ama unutulduğunu, iradesinin yok sdayıldığını gördüğü anda gereğini yapmasını çok iyi bilir. 23 Haziran seçimleri bunun ispatıdır.
Özellikle 31 Mart’ta cumhur İttifakı’na oy verip 23 Haziran’da karaırnı değiştiren vatandaşlarımız demiştir ki; ben milletim. İrademle birini seçtiysem bunu kimse değiştiremez. Bugün Millet İttifakı’nın adayına hukuksuzca müdahale eden kişi yarın öbür gün bana da yapar.’ Bu olgunluk 23 Haziran’da bir demokratik dayanışmaya dönüşmüş, milletimiz iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu bir kez daha ilan etmiştir. Bu seçimin kazananı hepimiz ama az sayıda kaybedeni de olmadı değil. Onlar; mesela İstanbulumuza ihanet edenlerdir, şehri betona gömenler, İstanbul’dan haksız rant elde edinenlerdir, çalışmadan şehri haraca bağlayanlardır.
-Bu yürüyüş sıradan bir yürüyüş değildir. Biz önümüze çekilen tel örgüleri aşarak geldik. Elektrikleri kestiklerinde salonları gözlerimizdeki ışıkla aydınlatarak geldik. Bomba var girmeyin dedikleri meydanları doldurarak geldik. Biz bugünlere Anadolu’yu karış karış dolaşarak geldik. Bizim için cesaret el oğlunun lobileri değil, hayat tarzımızdır. Diz çökerek boyun bükerek değil, kendini bilmeze kafa tutarak geldik. Hapisle tehdit ettiklerinde susmadık eğilmedik. Çantamızı hazır edip gelin alın diyerek her şeye göze aldığımızı gösterdik. İyi ki varsınız. Seçim maratonu boyunca iktidarı defalarca uyardım. Yapay gündemleri bırakın ülkemizin gerçek gündemini konuşalım. İllet zillet diyerek, evde iş yerinde tarladaki gerçeği perdelemek istediler. 23 Haziran kimin eğri kimin doğru olduğunu gösterdi. İstanbul’a mitil atacağını söyleyenler bir baktık ki mitili İmralı’ya atmışlar. Bilgeler akil adam oldu, maskeler düştü. Bir belediye başkanlığı için Cumhurbaşkanı teröristbaşının mektubunu şehrettiler. Beka deyip takaya binip İmralı’ya gittiler. 23 Haziran bu aymazlığa tokattır. Haddinizi bilin demektir. Teröristten medet uman haysiyetiniz batsın demektir. Dün Edirne’yi Enver Alacağına Bulgar alsaydı diyenler vardı. Bugün İYİ Parti geleceğine teröristbaşı gelsin diyenler var, yazıklar olsun.
-Seçim geride kaldı. Her seçimden sonra seçmen ne mesaj verdi tartışmaları yapılır. 23 Haziran seçimlerinde milletimizin mesajı nettir. Milletimiz huzur, adalet, huzur istiyor. Tek adam rejiminin bir yıl içinde iflas ettiğini gördük. Yadama, yürütme ve yargının tek elde toplanmasına son verilmeli. Kuvvetler ayrılığı kesin şekilde tesis edilmeli. Tek adam modeliyle ülke yönetilemiyor. Bu ısrarın verdiği zarar ortada.
-Terörist başıyla görüşmeler derhal sonlandırılmalı. Yeni bir açılım saçılım sürecine kesinlikle izin verilmemeli.
-Ekonomiden anlamayan damat, iftiracı içişleri bakanı ve millete hakaret eden tarım bakanı hemen görevden alınmalı. Sayıştay raporlarıyla tespit edilen bütün yolsuzluklar için yargı yolu açılmalı. Milletle inatlaşılmaz. Hukukun üstünlüğünün ve kuvvetler ayrılığının yeniden kurulması milletimizin hayrınadır.
-Siyaseti kan davası olarak görmüyoruz. Türkiye'nin bir an önce düze çıkması için sayın Erdoğan'ı partiler arası bir mutabakat arayışına davet ediyoruz. Slogan atarak, hamaset üzerinden meselelerimizi çözemeyiz. Ülkenin geleceğinin koltuk hırslarına feda edilmesine razı olamayız. Yürütme yetkisi ve sorumluluğu sayın Erdoğan'dadır. Bu yetkisini çatışmadan değil uzlaşmadan yana kullanması kendi siyasi geleceği için en doğrusudur. Mevcut siyaset anlayışını sürdürürse bir daha seçim kazanamayacağını anlamış olmalıdır. Ülkeye verdiği hasarın hiç değilse bir kısmını tamir etmesi iyi olacaktır. Bu düzen böyle sürmez. Ya düzelteceksiniz ya millet sizi tasfiye edecek. Yandaş medyanız, dalkavuklarınız sizi kurataramaz. Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz.
-Ülkemiz tarihini en ağır krizlerinden biriyle karşı karşıya . İşsizlik, hayat pahalılığı vatandaşımızın canını yakıyor. Ekonomi daralıyor, lokmalar küçülüyor. Ekonomi yalan söylemez, yalanla yönetilmez. Ekonomi, akıl, demokrasi, adalet, hak, hukuk ister. 
-Damadın masallarıyla seçime kadar geldiniz ama artık bıçak kemiğe dayandı. Duble yol yaptım, Türkiye'ye buzdolabını ben getirdim söylemleri ciddiyetle bağdaşmıyor, bıkkınlık getiriyor. Öyle büyük atıyorsunuz ki Anadolu'ya islamiyeti siz getirdiniz sanki. Ne yapalım duble yol yaptınız diye ömür boyu sizi iktidarda mı tutacağız? Masallar ve rakamlar karnımızı doyurmuyor sayın Erdoğan. Damadınızı ayak altından çekin liyakatli kadrolar getirin. Ben bildiğimi okurum diyorsanız bilin ki Türk milleti çaresiz değil. AK Parti için için o mahur beste çalıyor, kış geliyor. Yani 'winter is coming'. Ben giderayak milletle hellaaleşmeleri için atmaları gereken adımları söyledim. Yaparlarsa ne ala. 
-Türkiye'nin çözemeyeceğimiz sorunu yok. Somut projelerle çözüm üreteceğiz. Biz bir geliştirme vadetmiyoruz, yopyekün bir değişim vadediyoruz. Yurt dışından gelecek kredilere mahkum olmadığımız bir ekonomik düzen vadediyoruz. Her bir vatandaşının gelecek kaygısı duymadan yaşayabileceği bir ülke vadediyoruz. Varlıklı çiftçiler vadediyoruz. Dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke, her kuruşun değerini bilen devlet, ahlaklı siyaset vadediyoruz. Eski aktörler tasfiye oluyor, iyilerin dönemi geliyor. Mutlu millet, güçlü devlet hedefimize ulaşmak için bütün milletimizi İYİ Parti saflarına davet ediyorum. 
-Bundan böyle kimse sandığı tekemlemeyi aklının ucundan bile geçiremeyecek, kimse milli iradeyi gasp edemeyecek. Çünkü biz varız. Biz karanlığı dağıtan güneşiz. Biz gurula ne mutlu Türküm diyene diyebilenleriz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları