loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: Erdoğan’ın gözünde seçmenin bir kıymeti harbiyesi yok

Akşener: Erdoğan’ın gözünde seçmenin bir kıymeti harbiyesi yok
Tarih: 06.02.2020 - 16:57
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bursa’da partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Bursa’ya siyasi bir amaçla gelmediğini, geçtiğimiz günlerde vefat eden İYİ Partili Bursa Belediye Meclis Üyesi Sedat Hiçdurmaz’ın ailesine taziye ziyaretine geldiğini belirten Akşener, yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Meral Akşener konuşmasında, bütün siyasi organizasyonlara örnek olmaya çalıştıklarını, hangi siyasi parti olursa olsun temel amacın seçmene ulaşmak olduğunu ancak otoriter sistemlerle gelinen noktanın bugünkü durum olduğunu söyledi. Partisinin, halkın sözcüsü olarak gerçekleri gündeme taşıyacağına vurgu yapan Akşener, asgari müşterekleri çoğaltmak ve benzerlikleri arttırmak, ayrışma noktalarından değil, birleşme noktalarından yürümek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

İktidara doğru yürüyen her siyasi partinin 82 Anayasası’nı eleştirdiklerini, Anayasanın değişmeyen tek yanının siyasi partiler kanunu olduğunu belirten Akşener, “Siyasi partiler yasasını değiştirip demokrasiyi işletin diye bekleyemezsiniz. Biz kendi partimizde demokrasiyi içselleştirmeye çalışıyoruz. Başlayan kongre süreçlerimizde de kendine güvenen arkadaşlarımızın aday olabileceği, seçilenin de seçilemeyenin de bizden olacağı bir siyasi atmosferi canlandırmaya ve içselleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kendisinin ve arkadaşlarının gerek 24 Haziran, gerek 31 Mart, gerekse de 23 Haziran seçimlerinin sonuçlarına çok iyi çalıştığını ifade eden Akşener, “Ben isterdim ki; 23 Haziran’a en çok sayın Erdoğan çalışsın ve ‘seçmen velinimettir’ sözüne geri dönsün ama görüyoruz ki; Erdoğan’ın gözünde seçmenin bir kıymeti harbiyesi yok. Ben bu milleti tanıyorsam ilk seçimde bu millet  şamarı indirecektir” dedi.

“Yolsuzlukla, Yasaklarla, Yoksullukla mücadele diyerek gelmişlerdi ama şu anda bu 3 Y’nin sahibi Sayın Erdoğan ve arkadaşlarıdır” ifadelerine yer veren Akşener, toplumun bütün kesimlerinin birbirinin karşısında dikildiği bir 18 yıl geçirdiğini söyledi ve şu sözlerle konuşmasını tamamladı:

“Hatırlayın dakika bir gol bir, iktidar oldular Sayın Erdoğan’ın ilk konuşması, ‘Ben doktorlara iğne yaptırmıyorum, hemşirelere yaptırıyorum’ Bu 18 yıllık bir süreç. Aradan bir altı ay geçti. İkinci sözü şu üniversitelerin kadrolarını maliye bakanlığı verir, rektörlerle hiçbir alakası yoktur. Öğrenci sayısından tutun üniversite hocası sayısına kadar o kadroları Maliye Bakanlığı verir. Biz çok istiyoruz ama velilerimiz bu rektörleri sarssın. Akademinin içinin boşaltıldığı ve öğrenciyle hocasının, üniversite yönetimiyle velinin birbirinin karşısına dikildiği ve bunun gibi binlercesini ortaya koyduğunu söyleyebilirim.

En son rahmetli İnönü’nün camileri ahır yaptırdığına kadar gelindi. Bugün AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ı eleştirdiğiniz zaman iki yıl, erteleme yok. Ama Atatürk ve annesine sövdüğün zaman serbest, bir de üstüne sarayda ağırlanırsınız. Bu düzen değişecek. Bu kutuplaştırma işi asıl beka meselesidir. Biz asgari müştereklerimizi çoğaltmak ve benzerliklerimizi arttırmak, ayrışma noktalarından değil, birleşme noktalarından yürümek zorundayız. Gerçek gündem burası; senin gündemin aldığın maaş, ödediğin kira, ertesi gün işsiz kalma korkusu, bütün bunlar gerçek gündem. Biz bunları gündeme taşıyacağız.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları