loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: McKinsey'le anlaşma imzalayanları, uygulayanları affetmeyeceğiz. Günü geldiğinde kesinlikle yargılayacağız

Akşener: McKinsey'le anlaşma imzalayanları, uygulayanları affetmeyeceğiz. Günü geldiğinde kesinlikle yargılayacağız
Tarih: 02.10.2018 - 10:20
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisini grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan ve Bahçeli'ye yüklendi.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"(Erdoğan-Bahçeli ittifakı) Bu bir köle-sahip ilişkisidir. Büyük ortak küçük ortağın mütemmim cüzüdür. Bu ikili Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor.

Teröristleri, hırsızları, ihale fesatçılarını affedelim, mafya bozuntularını adeffedelim, diyorlar.

(Bahçeli ve MHP) Milliyetçilikten geçinen parti Türklüğe hakareti af kapsamına almış. 301'i de araya sıkıştırmış. Tekeden süt çıkmaz diye uzun uzun anlatıyordu, evet tekeden süt çıkmaz ama bilinsin ki saray yansıcısından milliyetçi olmaz. Tekeden süt çıkmaz milliyetçiden de saraya paspas olmaz.

Bu af işini FETÖ'nün kodamanlarının affedilmesine bağlarsanız dünyayı size dar ederiz. Muhalefet de 'ama yetmez genişletin' diyor. Daha ne kadar genişletsinler? PKK'yı, FETÖ'yü, terör örgütlerini de mi dahil etsinler? 

Türkiye, yıllardır birbirine benzemezlerin siyasetinden memnun değil. Milletmiz bilsin biz bu oyunu bozmaya geldik. Beka beka diye oy toplayan bu ikili milletin bekası için en büyük tehlike. Aylardır bu kafayla, savurganlıkla giderseniz ülkemizin ekonomisi duvara toslayacak dedik, acil alınması gereken önlemleri sıraladık. Gün geldi çattı. Ağır bir fatura olacak.

Gidişi en iyi onlar görüyorlardı ki baskın seçime gittiler. Ülke darda hala iktidar hesabındalar. Ekonomik savaş açtılar, dediler. Kimler: ABD. Rahibi vermedik ya ondan' dediler. Kriz yok, ABD saldırıyor, dediler. Bu millet tarihinde kimseye bu kadar kredi açmadı. Yalanlara son verin. ABD ile mücadele veriyor havası yaratan beyler saman altından su yürüyormuş. Damat Berat Amerikan şirketiyle çalışmaya başladıktan sonra 'ekonomik krizin ABD ile ilgisi yok' dedi. Damat Berat ekonomi yönetimini ABD'li McKinsey'e vermiş. Düne kadar ekonomiye savaş açtık, dedikleri ABD'nin şirketine. Bu 2. kozmik oda vakası ve davasıdır. Bu, kapütülasyonların hortlatılması, Düyun-u Umumiye'nin tekrar kurulmasıdır. Bu anlaşmaları imzalayanları, uygulayanları, devletin kaynaklarını Amerikan şirketine verenleri affetmeyeceğiz, günü geldiğinde kesinlikle yargılayacağız.

Sayıştay, TBMM denetleyemeyecek, ama Amerikalı McKinsey denetleyecek. Amerika'dan kimlerle konuştun da Amerikalı şirketle anlaştın. Kime neyin diyetini ödüyorsun. 3 Türk bir araya gelince devlet kuruyor, bir ofisi yönetecek bir tane Türk evladı da mı yok aranızda? Damat Berat'ın açıkladığı yeni program IMF'siz IMF programıdır. Borcunu ödedik dediği IMF'nin adını telaffuz etmiyor. Ekonomik prgramda işsizlik, yok, daha fazla vergi yok, özel sektör yok, özel sektörün borçlarını nasıl çevireceği yok, yapısal dönüşüm, şeffaflık, hesap verme yok.

Türk ekonomi kurumlarının ABD'li şirketin didik incelemesine fırsat veriyor. Gemi hızla su alıyor. Meclis'teki tüm partiler bir araya gelelim, teşhis ve tedaviyi konuşalım.

Sayın Erdoğan sürekli kazan-kazan diyor ya. Sonuçta sadece Erdoğan ve yandaşları kazanıyor. Kriz handedana yok, handedanın ihale dağıttığı tosuncuklara yok ama millete var sayın Erdoğan. Çık sarayından, şatafatlı arabandan, 500 milyon dolarlık uçağından bak bakalım kaç evde çocuklar aç yatıyor. Ekonomi buz kesti, yaptığın doğalgaz zammıyla evler de buz kesiyor. Kendine Tatar Ramazan süsü veriyorsun ama her yaptığını başkasının üstüne atıyorsun. Cambaza bak, diyerek bu işi bugüne kadar getirdin. Aynı ürünü üst üste iki gün aynı fiyata alamıyoruz. Zengini iyice zenginleştirdin, fakiri iyice fakirleştirdin. Adaletsiz ve kifayetsizsin, Türkiye'nin üzerinde bir yüksün. Son dönemde İş Bankası olayıyla gündeme gelen, sinsi bir çalışma daha var. İktidarın, bünyesinde özel sandıkları ve vakıfları olan kurumları iki hafta önce bir toplantıya çağırdığı söyleniyor… Buradan soruyorum; O vakıf ve sandıklarda biriken kaynakların hazineye aktarılmasını istediniz mi? Altı banka ve on kurumun, on binlerce çalışanı ve emeklisinin haklarına göz mü diktiniz?

Gazete, TV'lere çökmekten, kupon arazi kovalamaktan başka derdi yok ki beyefendinin. Hiç mi devlet şuuru yok? Türk devleti böyle bir hediyeeyi nasıl kabul eder? Satın aldıysan zaten ik elimiz yakanda olacak.

İktidar İdlib'de de sıkıntıya girmiştir. Oslo'da PKK ile, İmralı'da Öcalan'la, Musul'da DEAŞ'la müzakere masasında oturduktan sonra şimdi de idlib'de başka öfkeli çocuklarla.. Devriye görevi yapılıyor, denilen ABD ile yürütülen devriyeden başka bir şey değil. Bizim önemli gördüğümüz Süleyman Şah Türbesi'nin toprağına ne zaman bayrak dikileceği.

Yola çıkışları belediyelerle olmuştu, gidişleri de belediyelerle olacak. İmar rantı uğruna katlettikleri şehirlerimizi kurtaracağız. Türkiye'yi iyi, akıllı kent modeliyle tanıştıracağız. Ardından da muktedirin emeklilik işlemlerini suhuletle yapacağız.

Sayın Erdoğan artık yönetemiyor. Kalırsa ülkeyi kökten batıracak. Neyse ki değişim başladı. İYİ Parti iyi kadrolarıyla işin başına geliyor."

Yeni yasama yılındaki ilk grup toplantımızı yapıyoruz. https://t.co/6F2iowlJJt

— Meral Akşener (@meral_aksener) 2 Ekim 2018

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları