loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: Milletin parasıyla saltanat sürenler bize halinize şükredin diyemez

Akşener: Milletin parasıyla saltanat sürenler bize halinize şükredin diyemez
Tarih: 25.12.2018 - 10:05
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"İktidarın işi 81 milyonun tamamına aş ve iş vermektir. Halinize şükredin demek idarecilere düşmez. Milletin parasıyla saltanat sürenler bize halinize şükredin diyemez. Damadını, eniştesini maaşa bağlayanlar, günde 2 trilyon yiyenler milletimize halinize şükredin diyemez. 

Bütçede cumhurbaşkanına zam var. İlk şart önce milletin hakkını ödemektir. İsyanımız millet istediğinde bütçesinde akrep olanlaradır. Türkiye uçacaktı, Türkiye değil enflasyon uçtu. Kişi başı gelir  132 bin 500 TL olması gerek. Aylık herkesin evine 11 bin TL girecekti. Hanginizin cebinize 11 bin TL giriyor? 2 bin TL'lik asgari ücrete bile ayak diriyorlar. Her hanede 1 ya da 2 işsiz.

AB kıskançlıktan çatlayacaktı, dağılacaktı, bizimkileri yeniden masaya oturttu. Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanına ayda 100 bin TL de öder. Mesele milletin cebinde para olmaması. Benim vatandaşım hayat pahalılılığından bunalmışken önce ben demek milletimizi hiçe saymaktır. Krizin atlatılması için her türlü desteği vermeyi hazırız. Bütün partilere gelin çözüm bulalım, diyoruz. Onlar damatla McKinsey'le gideriz diyor.

Biri sarı yelekliler diyor, diğeri sokağa inerseniz gösteririz, diyor. Mutfakta yangın var yangın. Sokağa çıkan yok. Çok meraklıysanız giyin sarı yelek siz çıkın. Biz ayağa kalkarsak sarı yelekle değil cumhuriyeti kuran irfanın kırmızı beyazıyla ayağa kalkarız. Ne yaparsanız yapın bizi birbirinize düşman edemezsiniz.

Biz geleceğiz ve her yerinden çekiştirilen devleti yerli yerine oturtacağız. Yordular milleti, yeter artık diyoruz. Milletimiz nefes almak istiyoruz.

Tüm makyaja rağmen ekonomik kriz derinleşyior. Rakamlarla oynuyorlar. TÜİK'e göre 2017 kasımında 45 TL olan etin kilosu 2018 kasımında 44 TL olmuş. Buna kim inanır? 

Labaratuvarda tahlil ücreti 23 TL diyorlar. Gidin bakalım bu rakama tahlil yaptıran var mı? 

Borç bitmişdiyor. 490 milyar dolar borçlanmış. IMF'ye para ödedik, diyor. Ödenen 23 milyar dolar. Çoğunu da kendileri kullandı. Kriz boyunca koruma altına aldıkları tek kesim bir avuç para babası.

Bir film sahnesinde diyordu ki 'Bunlar komşusu açken tok yatmamak için zengin mahallesine taşındılar. AK Parti'nin yaptığı budur. 

Vatandaş borç batağında, karşılıksız çek tutarı yüzde 66 artmış. Para bulmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı satışa çıkarılmış. Poşete para alıyorlar. 25 kuruşluk ücretin 15 kuruşunu da bakanlık alıyor. Soğan bile alamaz hale geldik.

Yunanistan'dan gelen tehdide sessiz kalan millilikten bahsedemez. Senin bakanın Yunan adaları diye tur düzenliyorsa o hadsiz genelkurmay başkanının ağzını kim büzecek.

Amerika'nın aslkerlerini çekip gitmesine üzülecek değiliz. Ama şüpheyle bakıyoruz. Trump IŞİD'i yendik, çekiliyoruz, dedi. Dün de Erdoğan IŞİD'i bitirecek dedi. Türkiye Amerika'nın taşeronu mu oldu da ABD çekiliyor? IŞİD'le mücadele Türkiye'nin tek başına üstleneceği bir sorumluluk olamaz. ABD'ye sözüm, gidiyorsunuz güle güle. Giderken YPG-PYD ağır silahlarınızı alın da gidin. Aksi bize düşmanlıktır. ABD çekilse de çekilmese de Fırat'ın doğusuna operasyondan vazgeçilmemeli. Ansızın deyip 5 gün sonra operasyona başlayacağız diye gün verirler. Sonra müsait değilz derler. Kandil'se Kandil, Irak'sa Irak ordumuz girsin.

Kıymetli bir sanatçımızın bir cümlesinden beni asacaklar diye nifak üretmek cumhurbaşkanına yakışmaz. Cumhurbaşkanı milleti birleştirir, göreviniz budur."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları