loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener yetkiyi kullandı

Akşener yetkiyi kullandı
Tarih: 01.08.2019 - 09:36
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultay öncesinde grup başkanvekilliği görevinden alınan Yavuz Ağıralioğlu genel başkan yardımcılığına getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin hafta sonu olağanüstü kurultayı öncesinde, ‘genel başkanın genel idare üyesi olmamasına karşın dışarıdan üç kişiyi Başkanlık Divanı’nda görevlendirebilmesine’ yönelik yetkisini kullandı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Akşener’in eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı da aynı şekilde, mevcutta Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Müsavat Dervişoğlu’nun yerine görevlendirmek istediği ancak Dervişoğlu’nun henüz istifa etmemesi nedeniyle bu yetkiyi kullanamadığı ifade ediliyor.

Partinin kuruluşundan bu yana Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Koray Aydın’ın ‘başka bir genel başkan yardımcılığı görevine getirilebileceği’ ifade ediliyor. Ancak partide ‘Aydın’ın teşkilatlar üzerinde hakimiyet sağladığı’ gerekçesiyle bu değişimi desteklemeyenler de var ‘Teşkilatları Koray Aydın’dan almak kolay olmaz. Delege itiraz eder’ görüşü dillendiriliyor. MHP’den ayrılarak İYİ Parti’yi destekleyen ve İYİ Parti bünyesinde siyaset yapmayı tercih eden ülkücü kökenli isimlerin de ‘Aydın’ın teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinden alınmasına karşı çıkabileceği ve bunun parti üyelerini küstürebileceğine’ de dikkat çekiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları