loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener'den Bahçeli'ye tepki: Anlaşılıyor ki, mitil İstanbul'a değil, İmralı'ya atılmış!

Akşener'den Bahçeli'ye tepki: Anlaşılıyor ki, mitil İstanbul'a değil, İmralı'ya atılmış!
Tarih: 22.06.2019 - 09:39
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ın mektubuyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Abdullah Öcalan, 23 Haziran seçimlerine ilişkin HDP'ye yönelik bir mektup yazmış, mektup İBB Başkanlığı seçimine 2 gün kala AA aracılığıyla sızdırılmıştı.

Mektubun sızdırılmasının ardından avukatları Öcalan'ın "HDP’nin çalışmalarını HDP’nin kendisinin yaptığını ve kararlarını da HDP’nin vereceği" şeklindeki sözlerini aktarırken Öcalan mektupta "HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı, güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı, mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir" ifadelerini kullandı.

Mektuba ilişkin Erdoğan ve Devlet Bahçeli'ni yaptığı açıklamalar tepki çekti.

Erdoğan, Öcalan'ın açıklaması için "Eğer siz beni destekliyorsanız, eğer benim arkamda olan bir partiyseniz, ben sizin ne oraya ne şuraya değil, siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız ve burada bunların herhangi birinden yana değil, kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız’ gibi bir hava içinde" dedi.

Bahçeli ise açıklamasında şunları kaydetti:

"İmralı'da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken teröristbaşı anlaşılan odur ki, HDP'nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır.

Teröristbaşının mektubu HDP'nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı'na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur. PKK'nın siyaset acentesi HDP'nin teröristbaşının uyarısına rağmen marazi ve mahsurlu stratejisinde bir değişikliğe gitmeme iradesi ise 23 Haziran üzerinde oynanan ahlaksız oyunu iyice gözler önüne sermiş olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Akşener'den sert tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bahçeli'nin açıklamasına tepki gösterdi. Akşener, Twitter hesabından Bahçeli'nin açıklamalarını içeren bir haberi paylaşarak, "Anlaşılıyor ki, mitil İstanbul'a değil, İmralı'ya atılmış!" dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları